Cercar en aquest blog

3/10/2010

Amposta acull la 3ª Trobada Esportiva de centres educatius de Secundària de les Terres de l’Ebre

La Secretaria General de l'Esport, el Consell Esportiu del Montsià i el Departament d'Educació, han organitzat la 3a Trobada de Centres de Secundària del PCEE (Pla Català de l'Esport a l'Escola) que ha tingut lloc aquest matí a Amposta; per fer-ho han comptat amb el suport de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Amposta, l'IES Montsià i l'IES Ramon Berenguer IV. 

El Representant Territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre, Jordi Gaseni, ha donat la benvinguda a l'inici de les activitats de la jornada, afegint que "la trobada esportiva tant de primària com de secundària són prova de la rellevància que ha anat adquirint el Pla Català de l'Esport a l'Escola a les Terres de l'Ebre amb gairebé la totalitat de centres educatius adherits i que ha d'aconseguir la implantació d'hàbits esportius entre els nostres joves per a que continuïn fent activitat física un cop finalitzada la seva etapa educativa obligatòria".   

La Trobada ha acollit a un total de 800 alumnes procedents de 21 centres educatius de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre. Els nois i noies provenen dels cursos que van des de primer d'ESO fins a batxillerat. Els esportistes, arbitrats per ells mateixos, han pres part d'un total de 12 modalitats esportives diferents: bàdminton, hoquei, futbol 7, futbol flac, fut-tennis, bitlles, gimcana bicis, korfbal, jocs tradicionals, vòlei, ergòmetre-rem i tennis taula. 

El funcionament de la jornada s'ha desenvolupat a partir d'un sistema de rotació, on tots els alumnes implicats, per grups mixtos, han fet totes les activitats esportives que hi havia programades. Cada prova tenia una durada de 30', disposant de 5' per fer el canvi de zona o rotació. 

Fins a la zona esportiva s'han desplaçat 155 coordinadors i acompanyants, assolint una xifra total d'assistència que arribava prop dels 1000 participants. La jornada s'ha desenvolupat al complex esportiu d'Amposta, situat al barri dels Xiribecs (sud-est de la ciutat).