Cercar en aquest blog

5/02/2013

ERC demana a la ministra de Foment una reunió amb alcaldes i diputats pel tram el Perelló – l’Hospitalet de l’Infant de l’A-7


El diputat al Congrés, Joan Tardà, acompanyat dels alcaldes de l'Aldea, Dani Andreu; de Roquetes, Francesc Gas, i del Perelló, Ferran Cid, ha ofert una roda de premsa per denunciar el retard en la construcció del tram d'autovia A-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i el Perelló. L'alcalde del Perelló, Ferran Cid, ha mostrat la seva 'indignació i sorpresa' davant el fet que s'hagi publicat al BOE la Declaració  d'Impacte Ambiental (DIA) del tram de l'autovia   A -7 entre la Jana i el Perelló, però, en canvi, no la del tram el Perelló – l'Hospitalet de l'Infant. Cid ha lamentat 'la manca d'informació per part del Subdelegat del Govern espanyol a Tarragona' que, fa un any, en una reunió amb els cinc alcaldes afectats per aquest tram, es va comprometre a comunicar-los qualsevol novetat i a organitzar una reunió amb el Ministeri de Foment. L'alcalde republicà ha fet saber que hi ha 'consens total en el traçat d'aquest tram de 13,9 quilòmetres' entre els alcaldes des de l'any 2007. Cid ha reivindicat la necessitat d'accelerar la construcció d'aquesta infraestructura per evitar 'molts punts negres que té l'actual N-340'. Segons Cid, 'a Madrid ens consideren una colònia, ens tenen abandonats. Demanem que en els pressupostos del 2014 hi hagi una partida per redactar el projecte constructiu, però abans cal que s'aprovi la DIA'.

 

El diputat Joan Tardà ha fet saber que, fa un any, el Govern espanyol va contestar una pregunta parlamentària d'ERC sobre l'estat del tram d'autovia A-7, entre el Perelló i l'Hospitalet, reconeixent que estava pendent de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA). I també, per les mateixes dates, els alcaldes dels municipis afectats per aquest tram d'autovia es van reunir amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, que  es va comprometre a concertar una reunió amb Foment que no s'ha dut a terme. Davant d'això, el diputat ha mostrat la carta que ha adreçat a la Ministra explicant aquesta situació, denunciant el retard i demanant-li una reunió, tot considerant 'l'oportunitat de rebre els alcaldes dels municipis afectats i també que hi convidi als diputats catalans d'altres grups'.

 

Segons Tardà, 'en temes d'infraestructures, ens hi juguem la viabilitat econòmica del territori, per això hem de ser capaços de fer un front comú per reclamar què pensen fer, com ho faran i quines són les seves previsions'. El diputat Tardà ha deixat clar que 'aquesta és una reivindicació del territori i que està per sobre de les ideologies i els partits'. Per a Tardà, 'si aconseguim anar tots a la mateixa reunió, alcaldes i diputats; si aconseguim un compromís de Foment de la presentació de la DIA abans de setembre, i si aconseguim signar tots els partits una mateixa esmena per als pressupostos del proper any per redactar el projecte constructiu d'aquest tram d'autovia A-7, llavors haurem fet el cim'. Tardà s'ha mostrat 'convençut que la ministra només pot dir que sí a rebre'ns'. El diputat republicà ha demanat al diputat del PP, Joan Bertomeu, 'que ens acompanyi a la reunió, és imprescindible. Ell, com qualsevol altre que estima les Terres de l'Ebre, sap que aquesta és una reclamació i una demanda de justícia'.