Cercar en aquest blog

8/12/2013

ENDESA HA REALITZAT AVUI DILLUNS UN DESEMBASSAMENT PER RENOVAR L’AIGUA DEL MEANDRE DE L’EBRE AL SEU PAS PER FLIX

Endesa ha realitzat aquest matí un desembassament extraordinari de 150 m3/s a la central hidràulica de Flix amb l'objectiu de renovar l'aigua del meandre del riu Ebre al seu pas per aquesta població de la comarca de la Ribera d'Ebre.

 

L'operació, que s'ha dut a terme entre les 8 i les 11 hores, d'acord amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, ha comportat deixar anar l'aigua a través de les comportes de la presa en lloc de per les turbines. D'aquesta manera, es garanteix el manteniment mediambiental del meandre i alhora, coincidint amb la festa major de Flix, es facilita el desenvolupament d'activitats lúdicoesportives.

 

Aquesta no és l'única iniciativa que la Companyia desenvolupa per tal de sanejar el riu. Almenys dos cops l'any (a la primavera i a la tardor) també es realitzen desembassaments extraordinaris que impliquen la coordinació de les tres centrals d'Endesa a l'Ebre (Mequinensa, Riba-roja i Flix, per ordre de descens) per netejar de macròfits el riu. Aquestes actuacions amb finalitats ambientals arriben a comportar l'avinguda de fins a 1.350 m3/s d'aigua.