Cercar en aquest blog

5/17/2016

Comença el rodatge del nou programa de TV3 “Trinxeres”

Aquesta setmana ha començat el rodatge de "Trinxeres", un programa del Departament de Nous Formats i Documentals de TV3, dirigit per Eloi Vila, que recorrerà l'últim front de la Guerra Civil a Catalunya. Des del Pirineu fins al delta de l'Ebre, tres periodistes buscaran quin rastre en queda al territori i entre la seva gent.

L'abril de l'any 1938, després d'un any i mig de guerra, l'exèrcit franquista va arribar al mar ocupant Vinaròs. El territori de la República es va dividir en dues parts i Catalunya va quedar aïllada. Durant nou mesos es va establir un front de guerra que resseguia la frontera natural dels rius Noguera Pallaresa, Segre i Ebre. Hi va haver un munt de batalles, milers de morts i moltes històries humanes que van quedar enterrades a les trinxeres.


Vuitanta anys després, els periodistes Carles Costa, Eloi Vila i Marc Juan recorreran a peu els 350 quilòmetres d'aquest front buscant què queda de la Guerra Civil en el territori i entre la seva gent. El viatge es convertirà en una aventura apassionant durant els tres mesos de rodatge, en què resseguiran diferents trams de territori en sis etapes, que quedaran recollides en sis capítols.

 
L'equip del programa ha començat el rodatge al front del Pallars, en un primer tram que va des del port de la Bonaigua fins a Tremp. En els altres cinc episodis, recorrerà el front del Montsec, el del Segre, Lleida, els escenaris de la batalla de l'Ebre i el tram baix del riu Ebre fins al Delta.
 

Durant tot el recorregut, "Trinxeres" també homenatjarà persones anònimes que van viure la Guerra Civil. A través de les seves històries, els espectadors entendran millor què va passar a Catalunya durant aquells mesos de lluita sagnant.
 

El format d'aquesta producció de TV3, amb la col·laboració de Funky Monkey, s'inspira en el programa "Ten Oorlog", emès per la VRT, la televisió pública flamenca de Bèlgica.

Segons el que estableix la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de la societat de la informació i del comerç electrònic, en el moment que no desitgis rebre més aquest tipus de comunicacions, caldrà que ho comuniquis a través de lopd-premsa@ccma.cat.