5/04/2016

El Consell Comarcal del Montsià enceta una formació especialitzada en autisme per al maig

Els serveis comarcals de joventut, per mitjà de la Xarxa de Serveis d'Informació Juvenil «Montsià Jove» ha organitzat per al proper 28 de maig, 4 i 11 de juny un curs d'intervenció especialitzada en autisme, enfocat al desenvolupament i l'escolarització. En aquesta ocasió, serà el municipi de Santa Barbarà qui acollirà la formació a l'Hotel d'Entitats de la vila.

Aquest curs, d'una durada de 15 hores, s'adreça especialment a professionals i persones interessades en l'àmbit de la discapacitat, vetlladors, educadors, estudiants de magisteri, monitors de lleure... L'objectiu principal d'aquesta formació és identificar l'autisme com un trastorn generalitzat del desenvolupament i conèixer les característiques fonamentals. La Fundació Pere Tarrés serà l'encarregada de dotar als assistents de recursos i eines, així com de pautes d'intervenció i d'actuació per facilitar la integració.

Les inscripcions es duran a terme des del 3 fins al 13 de maig a qualsevol Punt d'Informació Juvenil de la comarca, el preu d'aquesta acció formativa és de 49,45 euros on s'obtindrà una certificació dels continguts assolits.

Des del Consell Comarcal del Montsià es vetlla per formar a tots aquells professionals en la matèria, dotant-los d'habilitats i competències per a la intervenció adequada a les persones amb diferents discapacitats perquè no representi un obstacle i contribueixi alhora a la inclusió de totes les persones.