Cercar en aquest blog

5/19/2016

El Parc Natural del Delta de l’Ebre celebrarà aquest dissabte, 21 de maig, el Dia Mundial del Peix Viatger

El Parc Natural del Delta de l'Ebre celebrarà aquest dissabte, 21 de maig, el Dia Mundial del Peix Viatger, una iniciativa internacional per conscienciar sobre les necessitats dels peixos migradors i la importància dels rius oberts. Més d'un miler d'organitzacions de tots els països col·laboren en aquesta commemoració.

 
Les barreres que es troben els peixos a l'hora de remuntar els rius, com ara dics o rescloses, amenacen la supervivència de moltes espècies. Al seu torn, l'existència de rius oberts permet a aquests animals migradors augmentar les seves poblacions i assegurar la qualitat dels cursos fluvials.
 
El Parc Natural commemorarà la diada en el marc del projecte Life Migratoebre, programant tota una sèrie d'activitats pensades per a nens i famílies, que es desenvoluparan a l'Ecomuseu de Deltebre (Baix Ebre). Per exemple, exposarà una maqueta a mida real d'una femella d'esturió europeu, de 3,2 metres de longitud, que estarà acompanyada per rèpliques d'una anguila, una saboga i una llamprea.
 
Els interessats també podran assistir a la xerrada Com és un peix?, al taller Descobrim els peixos migradors de l'Ebre i participar en el joc Saltant barreres. Les activitats, que tindran lloc de 10 a 13 hores, finalitzaran amb una visita a l'aquari.