Cercar en aquest blog

5/19/2016

El SIAD Baix Ebre va atendre el 2015 un total de 212 dones amb 454 intervencions

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Ebre va atendre l'any passat 212 dones i va fer un total de 454 intervencions, segons consta en la memòria tècnica anual que ha elaborat aquest servei del Consell Comarcal del Baix Ebre. En aquestes dades no s'inclou el municipi de Tortosa que disposa de servei propi. Del total de dones ateses, 27 ho van ser com a víctimes de violència de gènere.

El SIAD Baix Ebre està integrat per un equip de professionals (una treballadora social, una auxiliar administrativa, una advocada i una psicòloga) que ofereixen informació, atenció, orientació i assessorament per donar resposta a les necessitats i problemàtiques de les dones de la comarca en els àmbits jurídic, psicològic i social. En l'àmbit jurídic s'assessora en situacions de crisis de parella, processos d'incapacitació o custòdia de fills, entre d'altres; en l'àmbit psicològic es fa una acompanyament en situacions de malestar emocional i es fomenten i milloren les competències comunicatives i les habilitats socials; i en l'àmbit social s'informa, orienta i assessora sobre recursos i serveis, i s'atenen stuacions de violència masclista.

Segons consta en la memòria anual, de les 454 intervencions fetes la majoria van correspondre a atencions de caràcter psicològic (279) i jurídic (149), mentre que les atencions de caràcter social només en van ser 26. En l'àmbit psicològic la tipologia més freqüent va ser angoixa (118 atencions a 61 dones) mentre que en l'àmbit jurídic va correspondre a casos de divorci (34 atencions a 33 dones), custòdia de fills o filles o incompliment de sentències. 

De les 212 ateses el 2015, el perfil més freqüent correspon al d'una dona entre 30 i 45 anys (gairebé una de cada dues), seguida de les que tenen entre els 46 i 65 anys (70 dones), mentre que les majors de 66 anys i les que tenen entre 19 i 29 anys només representen un 9,4% i un 13,2%, respectivament. Pel que fa a l'estat civil un 44% de les dones ateses estan casades o viuen en parella, mentre que un 27 per cent estan separades o divorciades i només un 10% són solteres.

Pel que fa a la procedència la majoria de casos atesos van correspondre a Deltebre (93), l'Aldea (25), l'Ametlla de Mar (22) i Roquetes (22).