Cercar en aquest blog

5/19/2016

Entra en funcionament la nova embarcació de neteja i manteniment de la via navegable al riu Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i el director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), Joan Martín, acompanyats de l'alcalde i dels representants de l'empresa adjudicatària, UTE Navegabilitat Ebre, han presentat aquest matí la nova embarcació de neteja i manteniment de la via navegable al riu Ebre, que entra en funcionament aquesta temporada.

La nova embarcació garanteix el control de la sega i la recollida de macròfits, afavorint així la navegació fluvial tant per a les embarcacions a motor com per a les destinades a la pràctica esportiva (piragües, caiacs, etc.), així com qualsevol altra activitat al riu. En aquest sentit, el delegat del Govern ha destacat "la millora substancial que aporta aquesta embarcació, ja que soluciona els problemes d'acumulacions d'algues al tram final i, especialment, a la desembocadura, on feien cap quan es tallaven i no es podien recollir, ara aquest inconvenient queda superat" – Xavier Pallarès.

Aquesta embarcació ha estat adquirida per la UTE Navegabilitat Ebre, formada per les empreses Sorigué, AquaAmbient i Servidel, després del concurs públic de l'IDECE, per al contracte de manteniment de la via navegable de l'Ebre en el seu tram baix, "ja que el contracte plurianual ens permet oferir-los la concessió més temps i, per tant, poden fer front a la despesa que suposa aquesta embarcació, tal com demanàvem en les clàusules previstes en la contractació" – ha explicat el director de l'IDECE, Joan Martín. 

Concretament, les característiques d'aquesta embarcació, de fabricació alemanya, són: 10 metres d'eslora per 3 metres de mànega, un pes de 11.500 quilos amb una càrrega útil de 13 metres cúbics  (6,5 tones) i unes mides de tall de 2'50 metres de llargada i 1'80 metres d'alçada.

La nova embarcació es troba en funcionament, malgrat que l'alt cabal de l'Ebre actual no dpermet començar els treballs de neteja i manteniment del riu.