Cercar en aquest blog

5/24/2016

ES CELEBREN A TORTOSA LES ASSEMBLEES ANUALS DE L’ACAE I DE L’OPOC

Les Assembles Generals Ordinàries es van celebrar el passat 19 de maig a la Cambra de Comerç de Tortosa i van servir per renovar els Estatus d'ambdós associacions.

El passat dia 19 de maig es va celebrar l'Assemblea General Ordinària anual de l'Associació Catalana d'Almasserers i Envasadors d'Oli – ACAE. L'Assemblea es va desenvolupar segons l'ordre del dia previst, que incloïa l'aprovació dels Estatuts de l'Associació, punt que va ser 
aprovat amb el vot favorable dels 11 socis i sòcies que hi van participar. D'aquesta manera culmina el procés de renovació i adaptació dels nous estatus que s'ha allargat durant varis mesos.

Aquests nous estatus s'han redactat seguint criteris de no-discriminació per motius de gènere i de transparència en el funcionament de l'Associació. D'aquesta manera s'aconsegueix donar resposta a la realitat social actual i permeten als associats tenir un millor coneixement del 
funcionament de l'entitat.

L'ACAE compta actualment amb 49 socis, tots ells molins d'oli de Catalunya de caire empresarial o particular, i representa gairebé el 40 % de la producció d'oli Catalana. Entre les seves finalitats destaca la de representar, defensar i promoure els interessos dels seus socis i sòcies, tan a nivell econòmic com social i laboral. Per aquest motiu s'ha mantingut una reunió amb el Sr. Antoni Diaz, Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, i ha participat a la fira internacional Alimentaria.

Acabada aquesta assembla es va celebrar l'Assemblea General Ordinària anual de l'Organització de Productors Oliaires de Catalunya. En aquesta Assemblea es va acordar donar inici al procés de modificació dels seus estatuts seguint els mateixos criteris que els de l'ACAE. L'OPOC és una organització sense ànim de lucre que agrupa a gairebé 8.000 oleïcultors i oleïcultores d'arreu del territori català.