5/05/2016

Exposició "Cent anys d’arrels musicals. La Lira Ampostina, 1916-2016”

EXPOSICIÓ: "Cent anys d'arrels musicals. La Lira Ampostina, 1916-2016"

 Lloc: Sala d'Exposicions del Museu de les Terres de l'Ebre

 Dates: del 6 de maig fins al 26 de juny de 2016

 Dia i horari inauguració: 20 h

 Lloc: Museu de les Terres de l'Ebre

 Població: Amposta

 Organitza: Societat Musical de la Lira Ampostina

 Telèfon: 977 70 10 04

Per commemorar els cent anys de la seva fundació, la Societat Musical La Lira Ampostina, amb el suport del Museu de les Terres de l'Ebre, i el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Montsià, l'Ajuntament d'Amposta i l'Associació d'Artistes, Intèrprets o Executants d'Espanya, ha organitzat l'exposició temporal "Cent anys de la Lira", un dels principals actes que -durant tot l'any- celebraran el Centenari de l'entitat sota el lema: "100 anys d'arrels musicals, La Lira Ampostina 1916-2016".

L'exposició ofereix una visió actualitzada del que ha estat la Societat Musical La Lira Ampostina, que inclou una de les bandes de música més antigues de les Terres de l'Ebre actualment en actiu, i que va ser una de les fundadores de la Federació Catalana de Societats Musicals, el 1981. El seu prestigi s'ha traduït en nombrosos premis i reconeixements, com ara el Premi Amposta el 1993, la Creu Sant Jordi el 1995 o el Primer Premi en la Categoria d'Honor al Certamen Internacional de Bandes 'Vila d'Altea el 2007.

Més enllà del fet musical, La Lira és una referència identitària, un símbol d'Amposta. La seva història, sostinguda per una amplíssima base popular, és encara avui molt present en la memòria individual i familiar de bona part dels veïns de la ciutat. Les seves seccions i activitats musicals (banda de música, orfeó, cor, orquestra de cambra, escola de música, etc.) i associatives (teatre, cafè, cinema) han tingut una trajectòria rellevant.