Cercar en aquest blog

5/25/2016

La reinserció laboral i educativa dels joves, prioritat de les polítiques juvenils a la comarca

"Canviar la rutina, activar-se per trobar feina i, en alguns casos, motivació per continuar estudiant". Aquests són els principals valors que han destacat avui els nois i noies de la Ribera que participen del programa Joves per l'Ocupació davant la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, que 'ha trobat amb ells per conèixer de prop la seva experiència i valorar l'oportunitat que ha representat per a aquests joves de la comarca formar part del Programa d'experiència professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya, Garantia Juvenil 2014-2020. Es tracta de 15 veïns seleccionats per reincorporar-se al món formatiu i/o laboral amb el suport d'un programa públic com és Joves per l'Ocupació, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

En aquest sentit, la trobada, informal, ha servit per conèixer les motivacions dels joves així com l'acollida que té el programa entre la població juvenil que s'hi ha involucrat. És el cas dels nois i noies que participen en el curs d'Auxiliar de comerç i atenció al públic, que des del passat 4 d'abril i fins al 9 de juny estan aprenent tècniques bàsiques de venda, d'atenció al client, d'administració.

A banda d'aquest grup, un altre participa en el curs d'Iniciació feines d'auxiliars de fabricació mecànica, al Centre de Formació Josep Mur d'Ascó.