Cercar en aquest blog

5/23/2016

La Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta va oferir el passat dijous 19 de maig una roda de premsa per donar a conèixer que el proper 15 d’octubre oferirà al Teatre Fortuny de Reus el concert-espectacle Tribut a The Alan Parsons Project.

La Societat Musical La Unió Filharmònica d'Amposta va oferir el passat dijous 19 de maig una roda de premsa per donar a conèixer que el proper 15 d'octubre oferirà al Teatre Fortuny de Reus el concert-espectacle Tribut a The Alan Parsons Project. 

 A l'acte hi van assistir Montse Argilaguet, en representació de Filantròpicgrup de Reus, l'entitat sense ànim de lucre creada recentment i promotora del concert i per part de la Unió Filharmònica d'Amposta, Carles Royo, director de la Banda, Núria Gómez, presidenta de la societat musical i Sinto Gisbert, Anna Chiva i Josep Jordà, en representació dels músics i cantants que participen en aquest  espectacle.

 El Tribut The Alan Parsons Project forma part del cicle de concerts que, sota el títol «Tribut a», va engegar la Societat Musical La Unió Filharmònica d'Amposta l'any 2014. El primer d'aquests concerts va anar dedicat al mític grup de rock Tribut a Deep Purple i va anar a càrrec de la Banda de Música de la Fila, del grup de rock integrat per Joan Miró, Pako Recio, 

Miquel Àngel Zaragozá i Josep Jordà i com a cantant, Josep Maria Blanquet i sota la direcció de Carles Royo. L'espectacle va tindre una gran acollida per part del nombrós públic que va esgotar les entrades de les tres sessions que es van fer del concert. 

 L'any 2015 es va anar treballant amb una segona edició dedicada al grup de rock progressiu The Alan Parsons Project, concert que no es va poder materialitzar, per qüestions d'agenda, fins a finals de gener de 2016. Als músics i grup de rock que van participar a la primera edició del Tribut, es van sumar el músic Paco Prieto i les veus de Carles Casòliva, Anna Chiva i Sarah Waller. 

 Altre cop, el Tribut va tindre un gran èxit, exhaurint-se les entrades i amb l'assistència de públic no només d'Amposta i poblacions veïnes, sinó també de Cambrils, Tarragona, Barcelona, Reus,..  

 Pocs dies després del concert, Filantròpicgrup (que encara no estava constituïda com a entitat), va contactar amb la Fila interessada en dur l'espectacle a Reus. Així ha estat com, després de diverses setmanes de converses i gestions, la idea inicial s'ha materialitzat amb la inclusió del Tribut en la programació tardor-hivern 2016/2017 del Teatre Fortuny. 

Pels escenaris del Teatre Fortuny (fundat el 1882 per un grup de persones representants de la burgesia reusenca motivats per la necessitat de dotar Reus d'un teatre equiparable a les primeres ciutats catalanes), han desfilat al llarg dels anys tot tipus d'espectacles, des dels més populars fins a les companyies més importants de cada època. Actualment el Fortuny ofereix una programació estable d'octubre a juny combinant espectacles de teatre, música, òpera i dansa i oferint una projecció cultural a través d'exposicions, promoció de joves artistes, visites comentades...  Amb el Tribut a The Alan Parsons serà  el primer cop que el Fortuny ofereix un espectacle on es fusiona una banda simfònica i grup de rock. 

 

 Filantròpicgrup, entitat sense ànim de lucre, s'ha fixat com a objectius l'organització d'esdeveniments culturals, la promoció de petits grups musicals, teatrals i literaris, oferir ajuts i beques a futures promeses i promoure el desenvolupament de grups locals i veïnals que mantenen i difonen tradicions.

 La primera acció de Filantròpicgrup serà l'organització de l'actuació al Teatre Fortuny de Reus de la Banda de Música de la Unió Filharmònica d'Amposta i el seu "Tribut a The Alan Parsons Project" que tindrà lloc el 15 d'octubre 2016. Montse Argilaguet, una de les integrants de Filantròpicgrup explicava que "val  la pena donar a conèixer aquest espectacle més enllà d'Amposta, ja que l'esforç i la constància que hi ha dedicat la Banda per tal d'obtenir un resultat brillant, mereix que un ampli sector de la població que pugui gaudir-ne. És el nostre desig i la nostra voluntat poder col·laborar en molts més projectes, per tal de donar a conèixer arreu del territori els talents culturals que s'amaguen com petits tresors".