Cercar en aquest blog

5/19/2016

L’escola de cuina Joaquim Bau obté l’acreditació AMED per la promoció de l’alimentació mediterrània

L'Escola d'Hostaleria de les Terres de l'Ebre de l'Institut Joaquim Bau de Tortosa ha rebut aquest 18 de maig l'acreditació AMED per la promoció de l'alimentació mediterrània, en un acte en què han participat el director del centre, Joan Serra; els representants territorials de Salut, Ismael Piñas, i d'Ensenyament, Manolita Cid, juntament amb el professorat i els alumnes de l'Escola d'Hostaleria. 

L'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joaquim Bau ofereix actualment els cicles formatius de Grau Mitjà de Cuina, Sala i Pastisseria, a més d'assessorar i oferir reconeixement a professionals del sector amb gran experiència però, sense titulació oficial. 

AMED és un projecte liderat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d'alimentació mediterrània i d'oci actiu per als seus usuaris, a més de disposar d'unes correctes condicions higienicosanitàries. A partir d'una revisió dels menús i una adaptació als criteris proposats, es garanteix una oferta gastronòmica que es basa en l'ús de l'oli d'oliva, l'abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals. 

A les Terres de l'Ebre, a més d'aquesta acreditació AMED a l'Escola d'Hostaleria hi ha acreditats diversos establiments, que poden oferir menús mediterranis a més de 1.400 comensals diaris entre restaurants, menjadors laborals i d'albergs juvenils.

En concret, s'han acreditat AMED més de 500 establiments en 124 municipis amb capacitat per oferir alimentació mediterrània a més de 77.200 comensals a tot Catalunya.