Cercar en aquest blog

5/13/2016

Més de trenta empreses locals posen damunt de la taula els reptes de la Ribera d’Ebre

Més de trenta empreses de la Ribera d'Ebre s'han reunit al centre de formació Josep Mur d'Ascó, en una trobada que s'han dut a terme aquest dijous a a tarda i que s'inscriu dins del cicle de jornades comarcals organitzat per CEPTA i la URV, junt amb la complicitat de diversos Ajuntaments i Consells Comarcals del conjunt de la província. 


En aquesta ocasió, el centre d'atenció ha estat l'anàlisi de les oportunitats i reptes que planen sobre la realitat empresarial de la Ribera d'Ebre, una trobada que ha servit per exposar alguns dels reptes i dificultats que sorgeixen en el dia a dia. Entre altres aspectes, els participants han posat de relleu la realitat d'una comarca que, encara avui dia, depèn massa de l'activitat de la central nuclear i que demanda suport per tirar endavant nous projectes d'emprenedoria.

En conjunt, els reptes de la comarca passen per resoldre esculls de tipus estructural -com la manca d'infraestructures de comunicació, la falta d'accés al crèdit i la mala connectivitat tecnològica- i de tipus estratègic, un grup de dificultats que, segons el sector empresarial local, demanen augmentar el nombre d'idees innovadores que permetin posar de relleu els molts atractius d'una comarca amb una gran potencialitat turística i un paisatge i característiques molt especials.

El dossier que es va entregar a tots els assistents -elaborat per la Càtedra d'Economia de la URV, assenyala que la Ribera d'Ebre és una de les comarques més industrials de Catalunya, concentrada a Flix i Ascó, amb un gran pes de la indústria energètica i amb molt poca incidència del sector serveis.


Segona edició de les Trobades Comarcals

La celebració de la jornada celebrada aquest dijous a Ascó i s'inscriu dins de la segona edició de les Trobades Comarcals de CEPTA –que recull l'esperit de les 309 idees del territori que es van dur a terme l'any 2010 a les comarques tarragonines- té com a màxim objectiu reivindicar les fortaleses del territori, buscar solucions a possibles debilitats, escoltar les opinions i comentaris dels empresaris del territori i marcar vies executables de treball per a fer progressar les empreses locals.

Les taules de treball s'organitza amb la intenció de millorar algunes de les dades socioeconòmiques de cada comarca: PIB, taxa d'atur, capacitats internes i el sentiment de pertinença al territori. Aquesta actuació persegueix l'objectiu d'elaborar un quadre de propostes per al territori, que serveixin per millorar l'activitat empresarial i que puguin ser traslladades als responsables de l'Administració.