Cercar en aquest blog

5/09/2016

Rull: "No acceptarem una modificació unilateral d'horaris a Rodalies i Regionals"


TES
Rull, acompanyat del secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, aquest dilluns a la seu del Departament.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha mostrat aquest dilluns ferm en la posició del Govern de no acceptar els canvis d'horaris als serveis de Rodalies de Catalunya i Regionals que proposa l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif). Rull ha explicat que la xarxa acumula "un dèficit important per un mal manteniment" i que el que no està disposada la Generalitat és a perpetuar aquesta situació per falta d'inversió. "La solució no és maquillar els problemes modificant els horaris sinó fer les inversions que necessita el sistema i fer-les ja", ha recalcat.
 
Rull, en una compareixença davant dels mitjans de comunicació, ha estat contundent: "No acceptarem una modificació unilateral d'horaris a Rodalies i Regionals amb caràcter general". L'únic que acceptarà la Generalitat són modificacions puntuals sempre i quan vagin acompanyades d'un calendari d'actuacions, amb data d'inici i data de finalització de les obres.
 
Garantir una bona qualitat del servei
 
L'objectiu del titular del Departament de Territori i Sostenibilitat és "asseure'ns amb l'Adif i fer allò que ja li vam demanar a la ministra de Foment: veure línia per línia quina és la situació, quins són els problemes, quines són les limitacions per mal estat i quines inversions s'han de fer; quan comencen aquestes inversions i quan acaben", ha dit Rull.
 
El conseller ha exposat que des del Departament que presideix s'ha demanat en diverses ocasions a l'Adif, titular de la infraestructura ferroviària, quines són les limitacions temporals de velocitat de la xarxa i un calendari d'actuacions. Davant la manca de resposta, el conseller ha volgut "donar un missatge molt clar als usuaris del sistema de Rodalies de Catalunya: La Generalitat continuarà mantenint una posició fermesa absoluta per donar la bona qualitat que els ciutadans es mereixen", ha exposat.
 
Traspàs incomplet i incomplert
 
Rull també s'ha referit a què el traspàs de Rodalies a la Generalitat "és incomplert i incomplet". Incomplet perquè "se'ns han traspassat tres coses: la fixació dels horaris, la fixació de les tarifes i la supervisió de la qualitat del servei però amb el que ens imposa l'Adif només ens quedarien les tarifes perquè la fixació dels horaris cau i no podem garantir la qualitat del servei". I incomplert, perquè "eIs recursos econòmics associats al traspàs tampoc no s'han invertit" i ha recordat que només s'ha acomplert un 10% dels 4.000 milions promesos en el període 2009-2015.