Cercar en aquest blog

5/12/2016

Tècnics de Territori participen en unes jornades per millorar la seguretat a les carreteres

Tècnics de la Subdirecció General d'Explotació Viària del Departament de Territori i Sostenibilitat han participat en unes jornades tècniques sobre protocols per millorar la seguretat viària a la seu del programa iRAP (International Road Assessment Program), a Basingstoke (Anglaterra). Aquest programa avalua les carreteres de tot el món per reduir-hi significativament la mortalitat mitjançant la millora de la seguretat de la infraestructura.

 
L'assistència a les jornades, juntament amb membres del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), s'emmarca en el conveni de col·laboració establert entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i la fundació privada RACC per definir i promoure activitats destinades a millorar la mobilitat i la seguretat dels usuaris de la xarxa viària.  
 
Classificació en funció dels estàndars
 
Entre les activitats previstes per enguany hi ha l'avaluació, segons la metodologia iRAP, d'una mostra rellevant de les carreteres gestionades per la Generalitat de Catalunya. Aquesta metodologia es basa en analitzar els principals paràmetres que influeixen en la seguretat del vial. En funció dels resultats es classifica amb un valor que identifica el seu grau d'adaptació als estàndars de seguretat i es defineixen propostes de millora.