Cercar en aquest blog

5/23/2016

Trobada amb els participants del programa Joves per l’Ocupació per a la reinserció laboral i formativa d’aquest col·lectiu

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, es trobarà dimecres al matí amb els nois i noies de la Ribera que participen del programa Joves per l'Ocupació per conèixer de prop la seva experiència i valorar l'oportunitat que ha representat per a aquests joves de la comarca formar part del programa Garantia Juvenil. Els participants són els 15 veïns seleccionats per reincorporar-se al món formatiu i/o laboral amb el suport d'un programa públic com és Joves per l'Ocupació, 

subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil del Programa d'Experiència Professional dirigida a aquest sector de la societat catalana.

La trobada, informal, té per objectiu conèixer les motivacions dels joves així com l'acollida del programa al qual participen. Consistirà en un esmorzar davant al passeig de l'Ebre, a Móra d'Ebre, a l'alçada del monument del Club Nàutic. Cadascú portarà el seu entrepà i explicarà de manera distesa la seva experiència.

Actualment, més de 150 joves de la Ribera d'Ebre estan inscrits a la Garantia Juvenil, dels quals55 han estat derivats a programes d'orientació, emprenedoria i cursos, i 37 han aconseguit inserir-se en el món laboral. Un d'aquests programes és Joves per l'Ocupació, que a més també ofereix importants incentius a empresaris de la comarca perquè contractin aquests joves en pràctiques, ajudant-los a conèixer la realitat sobre el terreny a l'hora que treballen a les seves empreses.