Cercar en aquest blog

5/18/2016

Un Pla d'ocupació recuperarà espais naturals d'interès turístics en sis municipis de la Terra Alta

Avui ha tingut lloc a Gandesa l'acte de signatura de l'acord de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Terra Alta i sis ajuntaments per a executar el Pla d'ocupació Terra Alta 2016, en el marc del Pla Foment 2016 que promou la Diputació de Tarragona.
L'acte ha aplegat el president comarcal i alcalde de Gandesa, Carles Luz, i els representants dels municipis afectats: Manel Palau i González, alcalde de l'Ajuntament de Caseres; Antonio Àlvarez i Gironés, alcalde de l'Ajuntament de Corbera d'Ebre; Sergi Portolés i Jardí, 1r tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Gandesa; Antoni Ferré i Llop, alcalde de l'Ajuntament de la Pobla de Massaluca; Joan Josep Malràs i Pascual, alcalde de l'Ajuntament de Prat de Comte, i M. Teresa Mariné i Solé, alcaldessa de l'Ajuntament de Vilalba dels Arcs.
L'acord esmenta que el Consell Comarcal de la Terra Alta col·laborarà amb l'execució del projecte de recuperació d'espais naturals d'interès turístic, dins el Pla de Foment de l'Ocupació 2016 que promou la Diputació de Tarragona, amb la finalitat d'adequar diferents espais d'interès turístics als municipis de Caseres, Corbera d'Ebre, Gandesa, la Pobla de Massaluca, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs. Per la seua part, els ajuntaments han manifestat la voluntat de col·laborar amb el Consell Comarcal per portar a terme les accions d'adequació d'espais.
Les accions a desenvolupar són les següents:

Caseres: Tasques de condicionament de l'accés al jaciment arqueològic de La Géssera.

Corbera d'Ebre: Treballs de neteja i retirada de restes vegetals a l'àrea del Calvari i neteja de vegetació del Poble Vell.

Gandesa: Creació d'una vorera al carrer on es troben les escoles municipals, la llar d'infants i la biblioteca municipal i la reparació general del carrer.

La Pobla de Massaluca: Neteja i condicionament de la senda que comunica l'estació del ferrocarril amb el càmping municipal. Millora de la transitabilitat d'un carrer.

Prat de Comte: Represa de la construcció d'un mur de pedra seca i realització de tasques de manteniment d'un altre mur.

Vilalba dels Arcs: Condicionament de l'exterior del Molí de Granyena per tal de convertir-lo en visitable.

Els ajuntaments afectats es faran càrrec dels materials necessaris per realitzar les actuacions, així com, en el cas que puntualment fos necessari, suport personal i de maquinària i estris.