Cercar en aquest blog

5/06/2016

Unió de Pagesos aconsegueix una rebaixa de l’índex de mòduls de l’IRPF per al sector cunícola

Unió de Pagesos ha aconseguit que l'índex de mòduls de l'IRPF del 2015 per a les explotacions cunícoles sigui finalment del 0,07 (fins ara era del 0,13), després de sol·licitar-ho al Ministeri d'Agricultura l'octubre de l'any passat i el març d'aquest any, per fer front a la situació de davallada de renda a la que s'enfronten els productors des de fa tres anys, com a conseqüència de la greu crisi que pateix el sector.

El sindicat també ha aconseguit la reducció de l'índex corrector per a pinsos adquirits a tercers aplicables a les activitats ramaderes. A l'ordre publicada avui ha quedat fixat amb caràcter general en el 0,65 (fins ara era del 0,75), i en el cas de les explotacions intensives de porcí i avicultura, serà del 0,75 (fins ara del 0,95).

Tot i aquestes rebaixes fiscals, Unió de Pagesos insisteix a reclamar per al sector cunícola, entre altres mesures, línies de finançament bonificades (crèdits tous), amb un període de carència a través de l'Institut Català de Finances (ICF) per permetre capitalitzar les explotacions; un ajut de minimis (15.000 euros per explotació durant 3 anys), o l'ajut d'estat aprovat per la Comissió Europea encara pendent de publicar. El sindicat proposa articular un crèdit a través del qual l'administració financi el cost dels avals i interessos corresponents als primers 50.000 euros dels préstecs sol·licitats, i ajuts d'estat per a l'abandonament de la capacitat productiva.

D'altra banda, Unió de Pagesos lamenta que en l'adequació de mòduls de l'IRPF no s'hagi tingut en compte la situació dels sectors porcí i de la integració. En aquest sentit, insistirà en demanar una rebaixa fiscal per aconseguir l'adequació de mòduls a la situació actual.