6.5.16

Unió de Pagesos aconsegueix una rebaixa de l’índex de mòduls de l’IRPF per al sector cunícola

Unió de Pagesos ha aconseguit que l'índex de mòduls de l'IRPF del 2015 per a les explotacions cunícoles sigui finalment del 0,07 (fins ara era del 0,13), després de sol·licitar-ho al Ministeri d'Agricultura l'octubre de l'any passat i el març d'aquest any, per fer front a la situació de davallada de renda a la que s'enfronten els productors des de fa tres anys, com a conseqüència de la greu crisi que pateix el sector.

El sindicat també ha aconseguit la reducció de l'índex corrector per a pinsos adquirits a tercers aplicables a les activitats ramaderes. A l'ordre publicada avui ha quedat fixat amb caràcter general en el 0,65 (fins ara era del 0,75), i en el cas de les explotacions intensives de porcí i avicultura, serà del 0,75 (fins ara del 0,95).

Tot i aquestes rebaixes fiscals, Unió de Pagesos insisteix a reclamar per al sector cunícola, entre altres mesures, línies de finançament bonificades (crèdits tous), amb un període de carència a través de l'Institut Català de Finances (ICF) per permetre capitalitzar les explotacions; un ajut de minimis (15.000 euros per explotació durant 3 anys), o l'ajut d'estat aprovat per la Comissió Europea encara pendent de publicar. El sindicat proposa articular un crèdit a través del qual l'administració financi el cost dels avals i interessos corresponents als primers 50.000 euros dels préstecs sol·licitats, i ajuts d'estat per a l'abandonament de la capacitat productiva.

D'altra banda, Unió de Pagesos lamenta que en l'adequació de mòduls de l'IRPF no s'hagi tingut en compte la situació dels sectors porcí i de la integració. En aquest sentit, insistirà en demanar una rebaixa fiscal per aconseguir l'adequació de mòduls a la situació actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.