Cercar en aquest blog

5/10/2016

Unió de Pagesos demana accions urgents per resoldre la greu crisi del sector cunícola i contra l’abús reiterat de la gran distribució

Unió de Pagesos reclama als governs estatal i català accions urgents per resoldre la greu crisi del sector cunícola a Catalunya, causada, en part, per l'abús reiterat de la gran distribució, per presumpta venda a pèrdues. Aquesta situació ha portat al sindicat a presentar quatre denúncies contra cadenes de distribució davant el Servei d'Ordenació de la Distribució Comercial des que va començar aquest any, la última la setmana passada. Durant el 2015 en va presentar 23. Unió de Pagesos ha convocat avui una concentració a Lleida en protesta per la greu crisi del sector i ha lliurat a la subdelegada del Govern estatal, Inma Manso, un document amb les seves propostes per fer-hi front.

El sindicat demana a les administracions un seguiment rigorós de les accions de la gran distribució tenint en compte l'impacte que provoquen en els cunicultors, i també els hi exigeix que vetllin pel funcionament correcte de les llotges (composició de les taules i quotes de mercat dels diferents grups que hi participen) per aconseguir un preu de referència que segueixi l'oferta i la demanda del producte.

Pel que fa a les mesures financeres, les administracions haurien d'establir línies de finançament bonificades (crèdits tous) amb un període de carència, a través de l'Institut Català de Finances, per permetre capitalitzar les explotacions; a través d'un ajut de minimis o bé del nou ajut d'Estat aprovat per la Comissió Europea encara pendent de publicar.

Quant a les mesures fiscals, tot i que el sector ha aconseguit una reducció de l'índex de mòduls de l'IRPF per a l'any 2015, cal una reducció del rendiment net per als cunicultors que presentin estimació objectiva, i una reducció per despeses de difícil justificació en el cas de règim d'estimació directa simplificada.