Cercar en aquest blog

5/23/2016

Vuit restaurants ofereixen menús amb producte de proximitat en el marc de les jornades DegusTA Terra Alta

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha presentat avui a l'Hotel Piqué de Gandesa el projecte DegusTA Terra Alta, unes jornades gastronòmiques que tindran lloc a partir de demà en vuit restaurants que oferiran menús de productes de proximitat, maridats amb olis i vins de les denominacions d'origen de la comarca.

La iniciativa naix arran de la declaració de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, a la qual s'ha adherit el Consell Comarcal, per tal de donar valor a la gastronomia, els productes i els restaurants catalans.

DegusTA Terra Alta l'impulsen, a banda del Consell Comarcal, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Terra Alta, l'Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, la Denominació d'origen protegida (DOP) Oli de Terra Alta i la denominació d'origen (DO) dels vins de la Terra Alta.

Els vuit restaurants participants són el restaurant Miravall (Batea); La Fontcalda, Ginebrals, Piqué i Sibarites (Gandesa); Miralles (Horta de Sant Joan); Catedral del Vi (el Pinell de Brai), i Nou Moderno (Vilalba dels Arcs). Aquests restaurants incorporen a les seues cartes, a partir de demà i durant tot el que resta d'any, uns menús gastronòmics de degustació amb predomini de productes de proximitat de qualitat cuinats amb oli de la DOP Oli de Terra Alta, acompanyats d'una selecció de vi de la DO Terra Alta i una degustació d'olis, segons va explicar M. Rosa Vallestí, presidenta de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Terra Alta. Els menús aniran variant durant el que resta d'any per adaptar-se als productes de temporada.

L'acte de presentació ha estat presidit pel president comarcal, Carles Luz, i pel delegat del Govern a les Terres de l'Ebre i alcalde d'Arnes, Xavier Pallarés. En els seus parlaments han posat de manifest el protagonisme que el sector turístic ha assolit a la comarca en els darrers anys, gràcies en bona part a la gastronomia i a la qualitat dels productes agroalimentaris de la contrada.

L'organització de DegusTA Terra Alta ha editat una petita guia de les jornades amb la descripció dels menús que ofereixen els restaurants, amb uns preus que oscil·len entre els 30 i els 40 euros per comensal.