9/22/2016

El Consell Comarcal reuneix demà el sector turístic de la Ribera d'Ebre per promoure l'adaptació de la seva oferta a les persones discapacitades

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, a través del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d'Ebre - Terra Alta, ha convocat per aquest divendres 23 de setembre una jornada de formació titulada "Creació de productes turístics accessibles i atenció a clients amb discapacitat". L'activitat, que es realitza gràcies a la col·laboració de la Plataforma Representativa Estatal de Personas con Discapacidad Física (PREDIF), s'adreça a professionals del sector turístic de diferents àmbits (restauració, allotjaments, espais culturals, espais naturals, empreses de serveis turístics, agències de viatges...) i tècnics de turisme de l'administració local. 

La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar en aquest enllaç. Entre els objectius que es persegueixen hi ha la formació als assistents per tal que siguin capaços de desenvolupar i comercialitzar productes turístics de qualitat a partir dels recursos disponibles, així com entendre i donar a conèixer les diferències entre un producte turístic i un producte turístic accessible. A més, la intenció és crear sinergies entre els participants perquè s'acabin creant productes turístics accessibles a la comarca, a la vegada que es marcaran les bases per tal que el CIS creï una nova oferta d'experiències turístiques accessibles que puguin ser comercialitzades a través de diverses plataformes del sector. Turisme accessible. 

El programa de la jornada abordarà qüestions com el concepte de turisme accessible, l'atenció al client amb discapacitat i amb necessitats diverses o el disseny de productes turístics accessibles, a més d'una activitat pràctica per treballar in situ aquest darrer punt. Des del CIS destaquen que el turisme accessible ofereix un gran ventall d'avantatges per als destins que s'orienten cap a aquest mercat. "A més de garantir la igualtat d'oportunitats", apunta la seva gerent, Begoña Garcia, "dota d'una millor qualitat els establiments i serveis turístics". En aquest sentit, aquests dies s'estan duent a terme visites per tal de fer un diagnòstic de la situació actual de la comarca en aquest aspecte i proposar actuacions per consolidar la Ribera d'Ebre com una destinació amb sensibilitat pel turisme accessible.