9/26/2016

El gerent de Ports visita les obres de l'embarcador de Sant Jaume d'Enveja


TES

Joan Pere Gómez, al mig, durant la visita d'aquest dilluns.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l'alcalde de Sant Jaume d'Enveja (Montsià), Joan Castor, ha visitat aquest dilluns les obres d'adequació de l'embarcador del municipi, que han d'impulsar la instal·lació amb usos que potenciïn el turisme i la pràctica d'esports nàutics i integrar al passeig fluvial de l'Ebre com a espai per a activitats ciutadanes. El projecte té un cost de 85.000 euros, actuació inclosa en el Pla d'inversions 2014-2017 de l'empresa pública, i un termini d'execució de dos mesos.

 

Gómez ha destacat la col·laboració de Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Jaume, que permetrà "donar-li força a la instal·lació i potenciar els esports nàutics perquè sigui un pol d'atracció turística". "L'embarcador era una infraestructura abandonada i ara li volem donar valor i posar-la a l'alçada del que es mereix Sant Jaume", ha afegit.

 

L'embarcador de Sant Jaume d'Enveja és un dels quatre embarcadors fluvials que gestiona Ports de la Generalitat al riu Ebre. La posada a punt d'aquesta infraestructura és fruit d'un conveni signat entre Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja, que especifica que la Generalitat s'encarrega de la millora de les instal·lacions i continua sent titular de l'embarcador.

 

Així mateix, l'ajuntament, un cop finalitzades les obres, es farà càrrec de la gestió, el manteniment, la conservació, la neteja i el subministrament de serveis, i, a  més, s'encarregarà de la vigilància i la seguretat a través de la Policia Local. Aquest conveni té una vigència de 5 anys, prorrogable en períodes de 5 anys, fins a un màxim de 30 anys.

 

Donar continuïtat al carril bici

 

Les obres s'han iniciat amb la construcció del nou moll i la remodelació de la línia d'atracada que es dotarà de norais per a l'amarratge de les embarcacions. També s'han fet les canalitzacions per als serveis d'aigua i enllumenat. Després, s'ha d'adequar la rampa d'avarada dels vaixells, i la superfície de terra s'ha de  pavimentar i senyalitzar horitzontalment i verticalment.

 

L'actuació també ha de donar continuïtat al carril bici del passeig fluvial de Sant Jaume, com un nou espai d'ús ciutadà integrat a l'entorn del delta de l'Ebre.