9/30/2016

Entra en funcionament la Secció Territorial de la Fiscalia a Amposta


Façana de l'edifici judicial d'Amposta

Façana de l'edifici judicial d'Amposta

 

Els quatre jutjats d'Amposta tindran una secció pròpia de la Fiscalia a partir del proper dilluns 3 d'octubre, que és quan entra en funcionament la Secció Territorial d'Amposta de la Fiscalia Provincial de Tarragona, que estarà ubicada a la primera planta de l'edifici judicial d'Amposta (carrer Montells, s/n).

 

La Secretaria de Relacions amb l'Administració de Justícia, Patrícia Gomà, considera que "amb aquesta mesura, el Departament de Justícia vol apropar la justícia a la ciutadania i als professionals, alhora que es millora l'organització territorial de la Fiscalia a Catalunya."

 

El Departament de Justícia ha invertit prop de 19.000 euros per habilitar i equipar aquest espai. Concretament, s'hi han destinat 11.963,96 euros a obres d'adequació i 6.964,16 euros, a equipament i dispositius informàtics.

 

La Conselleria també ha dotat amb tres funcionaris nous la Secció de la Fiscalia d'Amposta. Dos seran del cos de tramitació judicial i un del cos d'auxili judicial, que treballaran amb els dos fiscals i l'advocat fiscal que el Ministeri hi destina.

 

Amb aquesta nova Secció Territorial, la Fiscalia Provincial de Tarragona tindrà una millor distribució, més propera al territori, que la farà més eficient. Els jutjats d'Amposta disposaran així d'una secció pròpia de la Fiscalia i ja no hauran d'enviar els expedients i la documentació a la Fiscalia de Tortosa, com passava fins ara, i, d'aquesta manera, guanyaran temps per a la resolució dels assumptes.

 

La posada en marxa d'aquesta Secció de la Fiscalia era una llarga reivindicació del sector judicial de les Terres de l'Ebre, especialment dels advocats i procuradors; una demanda que va ser assumida pel Departament de Justícia i que es va materialitzar el juny del 2012 quan la Comissió mixta Fiscalia Superior de Catalunya-Departament de Justícia va acordar la creació de la nova Secció. Però no va ser fins al febrer del 2015 que el Ministeri de Justícia, que és qui pren la decisió definitiva, no va crear la Secció Territorial d'Amposta de la Fiscalia.