Cercar en aquest blog

9/09/2016

Jornades Europees del Patrimoni a la Galera 2016

Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2016 a Catalunya se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de setembre de 2016. La sessió plenària del programa de les Jornades Europees del Patrimoni al Consell d'Europa ha decidit dedicar l'edició d'enguany a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni agrupades com a comunitats patrimonials.

L'Ajuntament de la Galera, un any més, a través de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera participa de les Jornades Europees del Patrimoni.

En aquesta ocasió ho farà a través d'una visita guiada gratuïta a Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera. L'edifici de l'Ajuntament de la Galera, projectat per l'arquitecte provincial Ramon Salas i Ricomà al 1906, acull a la planta baixa: Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera. Espai dedicat a la terrissa i als terrissers de la Galera (canterers a les Terres de l'Ebre). De la mà de la guia d'aquest centre i de Galeret un gat entremaliat que vol ser terrisser com el seu amo (i que ajudarà a fer la visita més entretinguda als més petits), coneixereu tot el procés de creació d'una peça de terrissa, des que es va a buscar l'argila, fins que es converteix en fang i després en una peça de terrissa. Descobrireu les diferents peces de terrissa de la Galera i el seu ús, les famílies, centres terrissers propers a la Galera, etc. el més petits podran conèixer i tenir cura de Galeret i realitzar activitats, mentre els adults escolten la visita guiada. Un viatge en el temps en un moment en que les peces de terrissa estaven presents en tots els aspectes de la vida quotidiana. S'explicarà la importància de la terrissa al poble de la Galera, present des del segle XVIII fins a l'actualitat, amb 5 o 6 obradors en actiu en un moment d'esplendor i un únic a l'actualitat. Es farà notar la importància d'aquest patrimoni etnològic i cultural i com des d'aquest  centre es conserva, es posar en valor, es difon i se'n té cura.

Dates:

Del 17/10/2015 al 18/10/2015

Horari:

D'11 a 14 h


Punt de trobada: Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera. Baixos de l'Ajuntament. C. Sant Llorenç 36, la Galera (Montsià)

Inscripcions:

Ajuntament de la Galera i Museu Terracota: