Cercar en aquest blog

9/30/2016

L’Ajuntament de Móra la Nova tanca els comptes del 2015 amb un superàvit de 71.398 euros

L'Ajuntament de Móra la Nova ha tancat l'exercici pressupostari del 2015 amb un resultat positiu de 71.398 euros i un romanent de  tresoreria de 488.414 euros. També positiu és el termini amb què va aconseguir pagar els proveïdors de l'administració local l'any 2015, a 29 dies. L'alcalde Francesc Xavier Moliné ha  destacat que "intentem anar rebaixant aquesta xifra perquè els nostres comerciants i proveïdors no hagin de patir en el seu dia a dia".

 

Una altra a destacar del resultat econòmic de l'any passat és la ràtio de deute viu que és d'un 21,71%, molt lluny del 110% permès per la llei. En xifres reals, aquest deute, a 31 de desembre de 2015, pujava a 637.000 euros. L'alcalde s'ha mostrat satisfet "perquè en sols sis mesos hem aconseguit reduir el deute que vam heretar i que a 12 de juny de l'any passat pujava a 686.000 euros". "Anem millorant a por a poc. Estem fent molts esforços  per a reduir aquest deute i ho estem aconseguint sense traure cap servei ni augmentar la pressió fiscal als nostres conciutadans", ha afegit l'alcalde.

 

Tot i aquestes dades positives, l'Ajuntament no va complir l'any passat la regla de la despesa imposada pel Ministeri d'Hisenda, que estableix que no pots gastar més que l'any anterior, en sobrepassar el seu límit en 127.153 euros. Segons ha explicat l'alcalde, "no la complim perquè nosaltres vam haver de fer una pujada superior a l'1,3% permès l'any 2015 per a afrontar obres, principalment la instal·lació del camp de  gespa artificial, que no estaven contemplades. Això fins i tot ens ha obligat a aprovar un Pla Econòmic Financer per tal de redreçar la situació".



L'Ajuntament de Móra la Nova va presentar aquests comptes en la sessió plenària extraordinària d'ahir al vespre que es va aprofitar també per aprovar diferents modificacions i transferències de partides, per fer front a diferents inversions. La suma total d'aquestes operacions puja a més de 36.000 euros. Entre les inversions previstes i que no tenien consignació es troba la rehabilitació del camí Camp de Tir i les noves escales mòbils per al cementiri.