9/20/2016

Móra d'Ebre lliura els premis a l'excel·lència acadèmica Javier Bardají

Aquest divendres, 23 de setembre, a partir de les 19.30 h, al Teatre Municipal La Llanterna de Móra d'Ebre, tindrà lloc l'acte de lliurament de la primera edició dels premis a l'excel·lència acadèmica Javier Bardají. 

Aquest certamen té com a objectiu premiar els alumnes dels centres educatius locals que van obtindre les millors notes en el curs 2015-2016 a l'ensenyament primari, al secundari obligatori (ESO) i al batxillerat. L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha decidit dedicar aquests premis al desaparegut radiòleg de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre Javier Bardají Garrido per la seua tenacitat, voluntat de treball i de servei.

Javier Bardají Garrido (Barcelona, 1955 - Móra d'Ebre, 2009) va ser un facultatiu molt conegut a Móra d'Ebre, ja que al llarg de la seua carrera professional va destacar per una gran dedicació i per impulsar diverses iniciatives des del Servei de Radiologia de l'hospital morenc. Fruit de la seua acció va aconseguir reduir les llistes d'espera del servei a l'hospital. Era l'únic radiòleg que informava i diagnosticava, i la seva dedicació de com a mínim 16 hores diàries va fer que la llista d'espera es reduís considerablement, donant visites a 24-48 hores.

També va impulsar una campanya de prevenció del càncer de mama a la comarca. Es va fer una recerca per edats de la dones de la comarca i se les va convocar perquè es fessin visites per la prevenció d'aquesta malaltia. Aquesta actuació va fer que l'hospital morenc fos el mirall d'altres centres per aconseguir alts nivells de qualitat .

La seva obsessió per disposar de la més alta tecnologia va fer possible la instal·lació d'un manògraf i d'un TAC a l'hospital, amb la qual cosa es va aconseguir que el 75% de les proves radiològiques es poguessin fer
a Móra d'Ebre evitant desplaçaments als usuaris.

Va impulsar de manera personal un servei de teleradiologia, amb la qual cosa els metges de capçalera poden consultar via Internet el resultat de l'exploració el mateix dia que es realitza, a la vegada que es poden consultar totes les proves radiològiques fetes als pacients al llarg del temps.

Gràcies al Dr. Bardají l'Hospital de Móra gaudeix actualment  d'una radiologia de les més modernes i  és referent d'altres centres a l'hora de decidir els seus equipaments.

Javier Bardají va morir l'octubre de l'any 2009 als 54 anys. Poc abans va rebre del govern de la Generalitat ha distingit amb la medalla Josep Trueta  per haver contribuït destacadament al progrés i a la millora de la sanitat.