Cercar en aquest blog

9/14/2016

Reunió d'Associacions d'Hispania Nostra al Territori Sénia (7,8 i 9 octubre 2016)


La Mancomunitat Taula del Sénia, que va rebre el 2013 el premi Hispania Nostra / Fundació Banc Santander a la conservació del Patrimoni pel Programa Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia, ha col·laborat i participat en les seves reunions anuals i l'any passat a Trujillo va fer la proposta de celebrar la d'enguany al Territori Sénia, repartida entre Morella, Ulldecona i les oliveres mil·lenàries, sent aprovada per tots els assistents.


El divendres 7 d'octubre al matí començaran les sessions de treball a les sales gòtiques de l'Ajuntament de Morella, havent-hi conferències, comunicacions i taules rodones durant tota la jornada.

A les 18.30 s'inaugurarà l'Exposició 'Re-coneixent el patrimoni espanyol a Europa' en el convent de Sant Francesc de Morella i, a continuació, hi haurà un tast i degustació d'olis al mateix lloc i, ja a la nit, es farà un concert d'orgue a l'Església Arxiprestal de Santa Maria la Major.


El dissabte 8 es traslladaran en autocar a Ulldecona on seguiran les sessions a la Casa de Cultura. Abans del dinar es farà una visita guiada al Museu natural d'oliveres mil·lenàries de l'Arion a Ulldecona i, a la tarda, al Museu d'oliveres mil·lenàries Pou del Mas a La Jana, tornant seguidament a Morella.


El diumenge 9 hi haurà una visita guiada per Morella i acabarà la XXXV Reunió amb les conclusions, clausura i pròxima reunió d'associacions.


Cal recordar que a més del premi Hispania Nostra – Fundació Banc Santander, les Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia han obtingut, entre altres, el de la Fundació Dieta Mediterrània, el de la Unió Europea – Europa Nostra i, finalment, el premi del Paisatge del Consell d'Europa.


Pel que fa a l'Exposició Re-coneixent el patrimoni espanyol a Europa, que va ser inaugurada a Madrid per la Reina Letizia el maig passat, ha estat a continuació a Mirambel (Teruel), Tarragona i Zaragoza i es podrà admirar durant tot el mes d'octubre a Morella.