Cercar en aquest blog

9/12/2016

Uns 3.000 alumnes comencen el curs escolar a la Ribera d'Ebre

 Uns tres mil alumnes han començat aquest dilluns el curs escolar a la Ribera d'Ebre, en els 19 centres educatius que hi ha a la comarca, tots ells públics, a excepció del col·legi Santa Teresa de Móra d'Ebre. D'aquests, 589 estan matriculats a segon cicle d'Infantil (P3-P5) i 1.216 a Primària, una xifra lleugerament inferior a la de l'any passat (15 alumnes menys en total).

A aquests s'han de sumar els alumnes que cursen Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius als dos instituts públics de la comarca: Julio Antonio de Móra d'Ebre, Flix i l'institut-escola 3 d'Abril de Móra la Nova i del col·legi concertat, dels quals encara no hi ha dades, ja que els alumnes s'estan matriculant aquests dies. En total, si tot va sobre el previst, són 30 grups de la ESO, 7 de Batxillerat i 21 classes de cicles formatius, segons dades del Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Igualment, avui s'han incorporat els alumnes del Centre d'Educació Especial Jeroni de Moragas.

Es tracta de 33 nens i nenes de tota la Ribera, a més de les comarques veïnes de la Terra Alta, el Priorat i el Baix Camp. Per un d'ells, d'Horta de Sant Joan, avui era el primer dia a aquesta escola d'Educació Especial; la resta ja hi anaven el curs passat. La tornada a l'escola de les quatre comarques ebrenques, amb un total de 27.220 alumnes, ha estat marcada per la normalitat, sense incidències, segons ha destacat la directora territorial d'Ensenyament de les Terres de l'Ebre, Manolita Cid, que s'ha desplaçat a primera hora a la Ribera d'Ebre per acompanyar als 35 alumnes de l'escola Les Eres de Vinebre en la represa de les classes després de l'estiu.