Cercar en aquest blog

10/01/2016

Comunicat sobre el programa del Canal 33 “Resiliència al Sènia”

 Les entitats sota signants agraïm la bona feina feta per l'equip del programa LATITUDS del canal 33, de TV3, emès el proppassat 26 de Setembre de 2016 amb el títol de RESILIÈNCIA AL SÉNIA (i que es pot visualitzar a la web de TV3 A LA CARTA: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/resiliencia-alsenia/video/5621578/ ). 

L'esmentat programa va donar veu a diferents entitats del territori per a fer palesa la problemàtica d'espoli d'oliveres, extraccions, contaminació i morts a la N-340 mentre l'AP7 segueix sent una via de pagament infrautilitzada... Malgrat les agressions al territori (Montsià/Maestrat) hi ha gent que no ens resignem i que treballem per a revertir aquesta situació de deixadesa i espoli, alhora que demanem respecte per a aquestes terres, que tot i estar allunyades de grans poblacions com Barcelona o València, i ser una població reduïda, tenim la nostra dignitat i ens dol comprovar com es va malmetent l'herència dels nostres avantpassats, que també és el què deixarem als nostres descendents.

 Volem agrair també als ajuntaments de Benicarló, La Sénia, Ulldecona i Vinaròs i a les empreses Ràdio Televisió d'Ulldecona, Cerveses Mestral i Molí de la Creu per la col·laboració al cicle de xerrades CANVI CLIMÀTIC I CRISI ENERGÈTICA. 

Ens alegrem que un mitjà públic com és TV3 ha aconseguit fer que la nostra veu coral s'hagi pogut sentir més enllà del nostre territori. 

Entitats: Salvem lo Montsià, Ecologistes del Sénia, Ecologistes en Acció de Vinaròs, GEPEC, La Calamanda, Associació Cultural Alambor, Centre Excursionista d'Ulldecona, Unió de Llauradors i Ramaders del Maestrat, Amics de les Oliveres, Lo Rafal, Terres de Cruïlla, Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns (AP7 Gratuïta ja) , Aplaca (afectats Castor), Plataforma Antifracking de les Comarques de Castelló, No al TTIP Comarques de Castelló.