10/04/2016

ELS JOCS DE LA BUSCA DE TORTOSA TORNEN A TRIOMFAR AL MERCAT RENAIXENTISTA DE THIENE

IMG-20151004-WA0015


 Es van jugar més de 100 partides del joc de l'oca i 50 del joc "qui s'ha menjat la saboga" Els xiquets i xiquetes que van visitar la festa

 

Per segon any consecutiu el mercat renaixentista europeu de Thiene, celebrat aquest cap de setmana a aquesta ciutat italiana, va comptar amb la participació de l'associació La Busca de Tortosa, convidada per l'associació Amici di Thiene, organitzadors de l'event, per contribuir i participar novament a aquesta festa històrica.

Eels milers de visitants del Mercato Rinascimentale Thiene 1492 van poder gaudir del joc de l'oca gegant, que la Busca de Tortosa va presentar amb motiu de la XX edició de la Festa del Renaixement de Tortosa, realitzat sobre un taulell gegant que reprodueix un joc real del segle XVI, així com del joc "Qui s'ha menjat la saboga?", basat en el joc del Cluedo i en una possible estada del Quixot a Tortosa, i que es va presentar com a novetat en l'edició d'enguany de la Festa del Renaixement. Els dos jocs van ser tot un èxit i van fer les delícies dels grans i petits que van participar en les nombroses partides jugades en el dia i mig que dura el mercat. Els jocs van comptar a més amb la particularitat d'estar amenitzat amb els trucs del famós mag renaixentista, Dalmau el Tortosí, personatge recuperat per la Busca fent de tot plegat uns jocs màgics. A més del joc de l'oca els visitants van poder conèixer altres jocs tradicionals com les anelles o ferró i el joc de les birles.

La recreació històrica de Thiene es va dur a terme el cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre, amb una important mostra d'oficis i artesans propis de l'època, així com espectacles diversos de tota Europa.

Recordem que la Busca de Tortosa porta ja cinc anys consecutius fent tot un seguit d'activitats per contribuir a fer més gran la Festa del Renaixement de Tortosa i així ho continuarà fent, tal i com ha reafirmat la presidenta de l'associació, Tere Castellà, que ha avançat que ja s'està treballant de cara a la propera edició de la Festa del Renaixement..