10/03/2016

L’XI Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ ja ha obert la inscripció a formacions no professionals d’arreu del món

Tota banda interessada a participar en l'XI Certamen Internacional de Bandes de Música 'Vila de la Sénia', organitzat per l'Agrupació Musical Senienca (AMS), té de termini fins al dia 30 de novembre d'enguany per a inscriure's. L'AMS ja ha fet públiques les bases d'aquesta onzena edició que se celebrarà els dies 8 i 9 del mes d'abril del 2017, a La Sénia. El concurs, únic a Catalunya, està obert a bandes no professionals d'arreu del món que optaran a uns premis que oscil·len entre els 4.000 i els 6.000 euros, a més de trofeus i diplomes.


Com en les darreres edicions, el certamen fixa que les plantilles de les bandes han d'estar formades bàsicament per instruments de vent (fusta i metall) i percussió, amb un màxim de 100 músics, inclosos els aliens a la formació. Hi ha dues seccions on competir: en la Secció Primera, els intèrprets de fora de la banda poden arribar fins a 6 i els instruments de corda fins a 7 i en la Secció Segona, els intèrprets aliens a la formació i els instruments de corda no poden superar els 5, en tots dos casos.


Totes les bandes concursants hauran d'interpretar un pasdoble o marxa de presentació no puntuable i fora de concurs; l'obra obligada del Certamen i una obra de lliure elecció, amb una durada recomanada d'uns 15 minuts, preferiblement original per a banda. En l'edició del 2016, la Banda de Música de la Sociedad Musical de Cehegin de Murcia va ser la que es va emportar el guardó màxim, el premi especial del jurat. El jurat estarà format per tres membres escollits entre professionals de reconegut prestigi vinculats al món de les Bandes de Música tant de l'Estat Espanyol com de la resta del món.


El Certamen que organitza l'AMS i que compta amb el patrocini de l'Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de  l'Obra Social La Caixa i el suport de diferents entitats locals i del territori, es va crear amb els següents objectius, als quals es manté fidel: "reivindicar les bandes de música com a veritables nuclis generadors de cultura social i promotores de talent entre els més joves, alhora que es promou i es premia l'esforç que fan les formacions de música no professionals, que moltes vegades treballem en precari i sense cap remuneració".


Es pot consultar més informació sobre les bases a: http://www.certamen.cat/AMS/noticies.php?titol=Bases%20del%20XI%20Certamen&lema=certamen2017&llengua=cat