Cercar en aquest blog

12/22/2016

Agricultura convocarà pel 2017 subvencions per import de 4M€ destinats a la promoció del sector pesquer


DARP
Sergi Tudela ha informat als diferents operadors de les possibilitats d'ajuts que té el FEMP
El Departament d'Agricultura, ramaderia, Pesca i Alimentació convocarà pel 2017 subvencions per import de 4M€ ampliables a 6,8M€ per actuacions per fomentar la pesca sostenible (45% del pressupost), fomentar l'aqüicultura sostenible (15% del pressupost), implementar actuacions de control per fomentar l'aplicació de la Política Pesquera Comuna (5% del pressupost) i fomentar la comercialització i la transformació dels productes de la pesca i la aqüicultura (35% del pressupost).
 
Aquest ajuts s'emmarquen en el programa financer del FEMP a Catalunya pel període 2014-2020, dotat de 50M€ que incentivaran unes inversions de més de 91M€ en el sector de la pesca, l'aqüicultura i la comercialització i transformació de productes pesquers. Aquestes inversions estan cofinançades per la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.
 
Els ajuts FEMP, cofinançats en un 75% per la Unió Europea i un 25% per la Generalitat de Catalunya, són un instrument imprescindible per afrontar els grans reptes del sector pesquer en el seu conjunt (sector pesquer extractiu, sector aqüícola, comercialitzadors). L'administració pesquera catalana aposta per una gestió bioeconòmica integral de l'activitat del sector primari (extractiva i productiva), basada en el coneixement, que integri la gestió de l'activitat amb la comercialització del producte mitjançant models de governança que fomentin  la participació del sector en la presa de decisions (cogestió pesquera).
 

Amb aquesta, s'han realitzat un total de 4 jornades arreu del territori
El director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, ha inaugurat avui la darrera jornada de presentació als sectors de la pesca de l'Ordre d'ajudes del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).
 
Amb aquesta darrera jornada finalitzen així les actuacions de informació i difusió sobre les possibilitats d'ajuts FEMP realitzades per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del DARP al territori.
 
L'objectiu de les jornades ha estat promoure i informar als diferents operadors de les possibilitats d'ajuts que té el FEMP i els requisits i condicions que cal complir per tal de ser beneficiari dels ajuts. Les jornades s'han adreçat al sector pesquer, Confraries de Pescadors, empreses del sector aqüícola, organitzacions aqüícoles, operadors del circuit de comercialització i a les indústries de transformació agroalimentària de productes pesquers.
 
Amb aquesta, s'han realitzat un total de 4 jornades a Girona, l'Ametlla de Mar i les dues últimes a Barcelona.