Cercar en aquest blog

12/20/2016

Aubà demana a la ministra d’Agricultura que finalitzi les obres de neteja de l’embassament de Flix i les del Pla de restitució

El senador Miquel Aubà ha reclamat a la ministra de Medi Ambient, Isabel García Tejerina, durant la sessió de control al Govern espanyol al ple del Senat, quines actuacions urgents i immediates té previst dur a terme per finalitzar la descontaminació de l'embassament de Flix, després de les informacions que posen de relleu 'l'engany' de l'empresa pública Aquamed que ha donat per acabada la retirada de la totalitat dels llots tòxics quan encara queden 150.000 tones en el fons de l'embassament. Cal recordar que la cúpula d'Aquamed està pendent de judici acusada de corrupció.

Aubà ha demanat a la ministra d'Agricultura, durant el ple del Senat, que 'depuri les responsabilitats tècniques i polítiques necessàries dins el seu Ministeri'. 'No estaria malament que visités per primera vegada aquelles instal·lacions i expliqui davant la gent afectada i els alcaldes de la zona què pensen fer sobre aquest tema i amb quines garanties pressupostàries ho faran', ha reclamat. 'Hi ha una gran preocupació al territori', ha assegurat.

Avui mateix, s'han registrat al Senat preguntes escrites sobre el tema i també al setembre va registrar una moció a la cambra alta, que espera que es pugui debatre aviat, en què demana 'la finalització de les obres i actuacions pendents de descontaminació de l'embassament de Flix i del Pla de Restitució Territorial, fixant un calendari d'execució, les partides pressupostàries i totes les garanties de seguretat i qualitat'.