Cercar en aquest blog

12/13/2016

Avui es posa en marxa el programa "Noves oportunitats" per ajudar joves riberencs a definir el seu projecte vital


Aquells joves de la Ribera d'Ebre que actualment no tinguin clar un projecte de vida tenen, a partir d'ara, una alternativa més per procurar-se un bon futur. Es tracta del programa "Noves oportunitats", impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Garantia Juvenil, el qual compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. A totes les Terres de l'Ebre el projecte l'executa la Fundació Privada Gentis a diferents poblacions, a través d'un conveni: a més de Móra d'Ebre, també a Alcanar, Amposta, Deltebre, Roquetes i Tortosa.

"Noves oportunitats" s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que no estiguin estudiant ni treballant i que, com a molt, hagin finalitzat l'ESO. Tot i que el programa comença avui, els interessats tenen de temps per a sumar-s'hi fins al 31 de desembre. Per entrar-hi cal que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil, on actualment hi ha apuntats 180 joves de la comarca.

Així, tots els joves que hi formin part tindran l'oportunitat de dissenyar i planificar el seu futur en un espai de treball on se'ls assessorarà i on es posarà al seu abast allò que necessitem perquè aquest futur esdevingui una realitat. Així, disposaran d'acompanyament per poder-se centrar en el seu projecte vital, fomentar la identificació i la transferència de competències transversals i de base per tal d'afrontar el seu projecte personal amb garanties. Tot plegat per fer que el jove, o la jove detecti què vol i què necessita per portar-ho a terme.

14 joves riberencs comencen el procés d'acollida

Per ara, el programa "Noves oportunitats" arranca a la Ribera d'Ebre amb catorze joves que aquest dimarts inicien el procés d'acollida i comencen a treballar per poder dissenyar el seu propi projecte de vida gràcies a l'orientació, l'acompanyament i la tutorització que rebran durant un any, fins al desembre del 2017. Aquest itineraris personalitzats donaran lloc a accions formatives, oportunitats laborals, i accions de professionalització que els permetran accedir al món laboral de manera qualificada, i en unes condicions millors de les quals poden afrontar-ho en l'actualitat.