12/22/2016

EL PSC D’AMPOSTA DEFENSA UNA REBAIXA MÍNIMA DEL 10% DE L’IBI I AJUDAR ECONÒMICAMENT ALS NOUS EMPRENEDORS- AUTÒNOMS


El portaveu del PSC a l'Ajuntament d'Amposta, Francesc Miró, ha fet públiques avui la bateria de propostes presentades pel grup socialista per als pressupostos municipals de 2017, defensats per l'equip de Govern.

 

"Volem una rebaixa de, com a mínim, un 10% de l'IBI i que aquesta rebaixa afecti a tothom. És una mesura perfectament assumible si hi ha voluntat política per dur-la a terme. Creiem que és de justícia rebaixar la pressió de l'IBI ja que el pressupost municipal ha augmentat en un milió set-cents mil euros mentre que les famílies continuen rebent de ple els efectes de la crisi econòmica. És el mínim del mínim que podem exigir els socialistes."

Cal tenir present que el pressupost presentat per l'equip de Govern arriba fins als 21,3 milions d'euros davant dels 19,6 milions dels darrers comptes actualment vigents. "Per tant, estem davant d'uns comptes expansius motivats per la revisió de l'IBI-, la contribució, i que els socialistes entenem que han de repercutir en millores reals que beneficiïn a tots els ampostins i ampostines.

Així mateix, el grup del PSC defensem ajudar  econòmicament als nous emprenedors-autònoms  i incloure-les als pressupostos. "No pot ser que aquestes ajudes, bàsiques per un col·lectiu com els emprenedors que generen riquesa i nous llocs de treball, quedin fora dels comptes municipals. Han de ser inclosos perquè la generació d'activitat econòmica i la reducció de l'atur són el nostre objectiu número 1."

En el mateix sentit el PSC defensa augmentar la partida destinada a beques universitàries dels estudiants ampostins i modificar les bases "a fi i efecte de fer-les extensives amb una dotació suficient a  tots els estudiants i universalitzar-les"

Altres propostes socialistes són eliminar la taxa de drets d'exàmens per a la contractació de personal, ampliar i remodelar el cementiri, establir un dipòsit regulador d'aigua potable per al Poble Nou, dotar d'un 1% el pressupost municipal per suprimir barreres arquitectòniques, impulsar el pla d'ocupació per als agents cívics i augmentar les ajudes adreçades a les entitats locals ampostines.

"Els socialistes volem que aquests pressupostos esdevinguin una ajuda real pels ampostins i ampostines i que es notin a peu de carrer. Precisament per això hem presentat aquesta bateria de propostes ajustades a la realitat i a les possibilitats econòmiques de l'Ajuntament. No entendríem, sincerament, que incrementant en prop de dos milions d'euros el pressupost no fóssim capaços d'aprovar una reducció de l'IBI que beneficiï al conjunt de la ciutadania. Estarem amatents a la resposta de l'equip de Govern per decidir la nostra orientació de vot en el ple municipal de pressupostos", ha reblat Francesc Miró.