Cercar en aquest blog

12/14/2016

Èxit Jornades Europees Patrimoni'2016: 29 activitats i 1.538 participants.

Per tercer any consecutiu, la Mancomunitat Taula del Sénia amb la col·laboració dels Ajuntaments i també de Terres de Cruïlla (que agrupa Centres d'Estudis de la zona), ha organitzat les JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI, que promou el CONSELL D'EUROPA entre els seus 47 Estats membres.

L'any 2014 el tema era Patrimoni natural i la Mancomunitat i alguns Ajuntaments van preparar 7 activitats relacionades amb camins i museus naturals d'oliveres mil·lenàries, participant 170 persones en total.

Per al 2015 el tema era Patrimoni industrial i junts Mancomunitat, Ajuntaments i algunes Entitats van realizar 22 activitats relacionades amb aquest patrimoni, augmentant la participació fins a 671 persones.

Per a enguany el Consell d'Europa va proposar sobre la Convenció de Faro "Una comunitat patrimonial es compon de persones que atorguen valor a aspectes del patrimoni cultural, que volen mantenir i transmetre a les generacions futures" i es va triar com a tema Patrimoni de tothom: arbres amb història. A més de la Mancomunitat, Ajuntaments i Entitats, havent parlat amb Terres de Cruïlla (que agrupa Centres d'Estudi) es va fer un Programa conjunt de tots, augmentant les activitats fins a 33.

Partint dels arbres en el seu sentit més ampli, les activitats eren molt variades: itineraris a peu (però també en cotxe i en bicicleta) per paisatges i arbres monumentals de totes les espècies, passejades poètic-musicals, o fotogràfiques, o retrobant els misteris, la màgia, les llegendes..., també alguna xerrada, taller infantil, etc., però destacant en conjunt la importància dels arbres com a valor patrimonial lligat a la història. d'una comunitat.