Cercar en aquest blog

12/23/2016

La Generalitat proposa activitats educatives i lúdiques al Festival de la Infància

El Festival l'organitza la Fira amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Els departaments de la Generalitat que hi són presents, ocupant un espai de de més de 2.000 metres quadrats, són: Presidència, Ensenyament; Salut (Agència de Salut Pública, Emergències Mèdiques); Territori i Sostenibilitat (Agència de Residus de Catalunya); Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca; l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades; Empresa i Coneixement (Agència Catalana de Consum), i Treball, Afers Socials i Família.

 
La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, inaugurarà el Festival el dimarts 27 de desembre, a les 17 hores, al Palau núm. 1, del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.
 
Departament de la Presidència (Consell Català de l'Esport)

En aquest estand de la Secretaria General de l'Esport i la Federació Catalana de Futbol es vol donar a conèixer i difondre el projecte pioner +KESPORT, que pretén educar en les habilitats per la vida a través del futbol. També s'hi pot completar un circuit amb 3 espais d'activitats per a nens i nenes de 6 a 12 anys.
D'altra banda, els infants  poden posar a prova, d'una manera divertida, la seva habilitat i destresa a través de l'exercici i del ball amb una gimcana esportiva, a l'estand de la  Secretaria General de l'Esport i el Súper3.
 
Departament d'Ensenyament

"El Peter i la Lenny van al circ"
 
L'estand del Departament inclou activitats fetes en llengua anglesa al voltant dels personatges creats l'any passat, els pirates Peter i Lenny, i recomanades per a infants de 3 a 10 anys.
 
Aquesta vegada els infants viuen una autèntica aventura pirata en què els petits participants, "els plurilingües", han d'ajudar els nostres pirates, en Peter i la Lenny, a fer diferents activitats, totes relacionades amb el món del circ. Un cop fetes, esdevenen pirates del vaixell "L'avancem".
 
Les activitats que s'hi duen a terme consisteixen a aprendre a fer malabars, bombolles gegants, carioques i cèrcols, entre d'altres. Finalment "els plurilingües" cerquen el tresor perdut a l'oceà de la piscina de boles.
 
Departament de Salut  (Sistema d'Emergències Mèdiques i Agència de Salut Pública)

El Sistema d'Emergències Mèdiques mostra una ambulància amb el seu equipament complet a tots els menuts que hi vulguin pujar. Grans i petits es
poden fer fotografies divertides transformats en petits professionals del SEM, disfressats amb un casc i una armilla, o bé traient el cap a través d'una rèplica a gran escala d'una ambulància real.
 
Colors sabors i molta marxa
 
"El PINSAP (Pla Interdepartamental de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya), a través de l'Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut i el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, promou entre els més petits el consum de fruita, el joc actiu, l'alimentació saludable i els hàbits higiènics a la cuina. Amb el lema ""Colors, sabors i molta marxa!"", a l'estand s'hi organitzen tallers.
 
Departament de Territori i Sostenibilitat (Agència de Residus de Catalunya)

El Departament presenta en el Festival dues propostes:
 
El Pop del Reciclatge. Inflable en forma de pop per ensenyar els més petits a conèixer els conceptes bàsics de la recollida selectiva.
 
Apilo. Espai en el qual es porta a terme una activitat amb l'objectiu de fomentar la recollida selectiva de les piles i acumuladors portàtils.
 
Per tercer any consecutiu, es reparteixen per les instal·lacions del Saló 12 punts de reciclatge per fer una bona recollida selectiva.
 
Autoritat Catalana de Protecció de Dades

L'eix principal de les activitats és l'ús i la protecció de les dades dels nens i nenes que interactuen a Internet i a les xarxes socials. S'hi realitzen 4 activitats diferents:
 
-Visita pel ciberespai: els infants juguen amb un joc interactiu (en suport iPad) per aprendre a navegar amb seguretat per la xarxa.
-Satèl·lit de les telecomunicacions on els nens realitzen trencaclosques sobre la privacitat a la xarxa.
-El planeta de la protecció de dades personals: els infants fan contrasenyes segures  que es penjaran per omplir el planeta de la protecció.
-Atac alienígena: els participants s'endinsen en una bombolla de plàstic que roda per l'espai que representa la xarxa, superant als alienígenes que es trobin.
 
Departament d'Empresa i Coneixement (Agència Catalana de Consum)

En aquest punt els més petits es poden preguntar si és visible tota l'energia que consumim. L'activitat s'ha dissenyat per afavorir la reflexió familiar sobre el consum d'energia associat a situacions quotidianes.
 
Departament de Treball, Afers Socials i Família

L'estand conforma un espai de coneixement i difusió del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya i els diversos consells territorials que conformen el CNIAC, amb plafons informatius, tríptics, projeccions audiovisuals i mapa de localització dels consells. També hi ha espais lúdics per promoure els Drets dels infants.