12/21/2016

Les JERC Terres de l’Ebre renoven la direcció regional

El passat 17 de desembre una trentena de militants de les Joventuts d'Esquerra Republicana es van reunir a Vilalba dels Arcs per celebrar el tercer Congrés Regional de les JERC Terres de l'Ebre i renovar la permanent regional.
 
El portaveu sortint Àlex de la Guia va valorar la feina dels darrers quatre anys positivament ja que 'partíem de zero amb unes JERC inexistents al territori i amb quatre anys hem aconseguit ser la punta de la llança del jovent ebrenc. Som l'organització juvenil de referència, els que sempre hi hem estat: amb els treballadors de Flix i el mercuri, contra el Castor, el PHN, reclamant trens dignes a les nostres terres, lluitant per la dignificació del territori i el futur dels seus joves'. Finalment també va esperonar a la nova permanent afirmant convençut que 'els que agafen el relleu a la regional no seran menys: hi seguiran estant, seguiran lluitant i creixent" perquè "el moment s'ho val i el territori els necessita'.
 
Per la seua banda, el nou portaveu Aleix Borràs va assenyalar que 'les Terres de l'Ebre són un territori constantment amenaçat, ja sigui des del centralisme de Barcelona com dels atacs mediambientals de l'Estat espanyol' i que per això les JERC volen 'ser el referent per acabar amb aquests greuges, fer sentir la nostra veu i conscienciar a tot el jovent de les quatre comarques que la lluita mai acaba'. Segons va explicar Borràs, el sentit de la renovació d'aquesta permanent regional és 'de continuïtat i de lluita' ja que es vol 'fonamentar el que es va començar fa quatre anys i fer gran el projecte' i 'ser la punta de llança per aconseguir unes Terres de l'Ebre dignes, lliures i amb igualtat de condicions'.
 
El nou equip fou elegit per unanimitat i va agrair la confiança mostrada, així com la feina de la permanent regional sortint i també la presència del portaveu nacional de les JERC, Pau Morales, i altres membres de l'organització. Borràs va concloure que 'a partir d'avui, les Joventuts Republicanes a l'Ebre comencen una nova etapa, on hem de ser més, amb més presència i amb més lluita que mai'.
 
La nova permanent de les JERC de l'Ebre va quedar configurada de la següent manera: Aleix Borràs i Asensio com a portaveu regional, Maria Font i Vallespí a la secretaria d'organització, Raquel Bellobí i Reverté com la secretaria de finances, Sergi Aubà i Brull a la secretaria de comunicació, Dani Martí i Forcadell a la secretaria de medi ambient i Laia Bertomeu i Baiges a la secretaria formació, campanyes i de la dona.