12/30/2016

Onze riberencs comencen a treballar reforçant les brigades de tots els ajuntaments de la comarca

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha posat en marxa, aquest mateix divendres 30 de desembre, un nou Pla d'Ocupació per a veïns de la comarca. Es tracta del programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i amb el finançament del Servei d'Ocupació Estatal i del Fons Social Europeu.

Els beneficiaris són onze riberencs que donaran suport a la brigada municipal de tots els pobles de la comarca, on realitzaran tasques de manteniment i desbrossament de camins, així com de millora d'espais públics i zones naturals. Tots ells rebran una formació transversal obligatòria de 30 hores, i s'incorporaran al seu nou lloc de treball el 2 de gener.

Programa per a aturats i beneficiaris del PRMI

El programa, pel qual el Consell Comarcal ha rebut una subvenció total de gairebé 123.000 euros, es divideix en dues línies ben diferenciades.

La primera es dirigeix a persones en situació d'atur no perceptores de prestacions o subsidi per desocupació. Dins d'aquesta línia s'han fet 5 contractes de sis mesos de peons forestals i de jardineria i un contracte de dotze mesos d'un peó de manteniment urbà i obra pública.

La segona s'enfoca en aquelles persones en situació d'atur beneficiàries de la Renda Mínima d'Inserció (RMI), i dins de la qual s'han fet 4 contractes de sis mesos i un de dotze mesos de peons de manteniment urbà i obra pública.

Els peons forestals treballaran, entre altres, a Benissanet, Rasquera, Riba-roja d'Ebre o Flix, on condicionaran i netejaran diferents espais naturals de la comarca. Els encarregats de manteniment urbà i obra pública prestaran els seus serveis a Tivissa, Darmós o Móra d'Ebre. Finalment, les dues persones contractades durant dotze mesos faran diverses tasques a Móra la Nova, la Serra d'Almos o Ascó.