Cercar en aquest blog

12/07/2016

Presenten 'Un segle de premsa tortosina', de Francisco Cabrera i Marina Pallàs

Avui s'ha celebrat a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa la presentació del llibre 'Un segle de premsa tortosina', obra de l'historiador gandesà Francisco Cabrera i de la periodista tortosina Marina Pallàs. L'obra va ser guardonada, conjuntament amb un altre estudi signat per Emigdi Subirats, al XXVI Premi Enric Bayarri que anualment convoca l'associació Jesús Catalònia.

El llibre, publicat per l'empresa municipal de mitjans de comunicació Tortosa Mèdia, SL, recull les gairebé 200 capçaleres de premsa periòdica que hi van haver a la ciutat en el període de 1845 a 1938, la qual cosa, en opinió del veterà periodista Daniel Arasa, seria un indicador de la vitalitat i l'efervescència política de Tortosa durant els cent anys previs a la Guerra Civil.

La presentació ha sigut presidida per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i ha comptat amb les intervencions dels dos autors. L'acte s'ha complementat amb una exposició de periòdics tortosins de l'època estudiada i d'altra documentació vinculada amb la premsa local i els periodistes de la ciutat, un material extret de la col·lecció de Francisco Cabrera.