12/21/2016

Serret anuncia que aquesta setmana es pagaran els ajuts als pescadors per les vedes


DARP
La consellera Mertixell Serret avui al Parlament
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació pagarà aquesta setmana gairebé 1 milió d'euros en ajuts a la paralització temporal de l'activitat pesquera de l'any 2016, pendents per part del Ministeri. Aquests ajuts beneficiaran 256 vaixells de les modalitats d'encerclament i arrossegament d'arreu de Catalunya i 9 pescadors. Així ho ha anunciat avui la consellera Meritxell Serret al Parlament, en resposta a una pregunta del grup Junts pel Sí.
 
Els ajuts a la paralització temporal, convocats en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), estan destinats als armadors i mariners del sector pesquer amb port base a Catalunya. Aquesta és la primera vegada que els mariners també es poden acollir a aquests ajuts. Tanmateix, les condicions establertes pel Ministeri n'han desmotivat la sol·licitud.
 
"Aquest és un exemple més de com la recentralització que practica el Ministeri d'Agricultura perjudica els nostres sectors productius: no finança la totalitat de la veda, no resol el problema social dels mariners i aplica uns criteris restrictius i excloents, que dificulta que hi accedeixi la nostra flota i especialment els mariners", ha denunciat la consellera. Serret ha subratllat que "tot i això, treballem intensament amb l'Institut Social de la Marina per habilitar un sistema que permeti aplicar una gestió més àgil i automàtica de l'ajut de les vedes i continuarem reclamant que l'Estat augmenti els imports d'aquests ajuts"
 
La consellera ha volgut destacar el compromís amb el sector, "amb la flota pesquera catalana, que és una potència mitjana en la mar Mediterrània", i amb el conjunt del sector primari. En aquest sentit, Serret ha ressaltat que, davant la recentralització també en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR), que ha patit una retallada de més de 130M€, "hem sigut capaços de fer efectiu el 100% de l'ajut a la ramaderia ecològica, 3,8M€ a 457 ramaders, i  farem efectiu el 100% de l'ajut a Zones amb Limitacions Natural, de 11,7M€ a 4.932 beneficiaris".