Cercar en aquest blog

12/16/2016

Tortosa reobre l'antiga estació del Carrilet com a nou Espai Jove



L'antiga estació del Carrilet, al barri del Temple, és des d'avui el nou punt de referència per a la joventut de Tortosa i el Baix Ebre. L'Espai Jove "Lo Carrilet" centralitza els serveis adreçats als joves que es presten des de les diferents administracions presents a Tortosa i pretén esdevenir una oficina de serveis i de dinamització juvenil alhora. L'Ajuntament de Tortosa, tal i com figurava al Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2015/2019, ha enllestit la rehabilitació i adequació d'aquest edifici municipal com a espai jove. El nou equipament ha estat inaugurat avui per l'alcalde, Ferran Bel, i per la directora general de Joventut, Marta Vilalta.

L'emblemàtic edifici del barri del Temple acull un espai més ampli i amb més serveis que el que fins ara disposava l'Ajuntament al Centre Cívic Ferreries. El nou Espai Jove 'Lo Carrilet' aposta amb aquest equipament per aglutinar els serveis d'atenció a la joventut que s'ofereixen des de les diferents administracions a més de ser un espai de trobada a la ciutat per a aquest col·lectiu, amb l'objectiu de fomentar la creació, la promoció de projectes i atendre les seves necessitats. Amb aquesta finalitat, en aquestes noves dependències municipals hi ha el Punt d'Informació Juvenil i els serveis de salut, treball (empreneduria i autoocupació), orientació educativa i garantia juvenil. També s'implementa un espai de dinamització per tal d'oferir punts de trobada i relació entre els joves, programant activitats com les que s'inscriuen en el projecte socio-educatiu PEE-6/16 Espai Jove-Art Total.

L'alcalde i la directora general de Joventut han fet una crida al col·lectiu juvenil del municipi i de la comarca a visitar el nou equipament per conèixer els serveis que s'hi presten i fer ús de les seves instal·lacions. Vilalta ha destacat que la col·laboració de la Generalitat amb els ens locals té efectes multiplicadors i acosta els serveis públics a la ciutadania, en aquest cas als joves. Ferran Bel, de la seva banda, ha valorat l'aposta per concentrar administracions prestadores del mateix servei en un mateix equipament i ha qualificat de molt satisfactori el resultat de l'adequació de l'antic edifici de l'estació del Carrilet.

L'immoble, de tres plantes i més de 400 m2 de superfície, destina el nivell inferior a atenció al públic i espai TIC, la planta primera a atenció personalitzada i sala polivalent, on es podran fer xerrades, tallers i activitats,... i la segona planta serà per a l'espai de dinamització juvenil i el d'autogestió.

L'arranjament de l'edifici s'ha fet amb recursos propis i treball de l'àrea de Manteniment i Serveis. El cost d'adaptació, materials i mobiliari ha costat al voltant de 30.000 euros.