Cercar en aquest blog

12/20/2016

Una cincuantena de joves de la Terra Alta assisteixen a iFest.


L'iFest és un esdeveniment organitzat en el marc del programa Catalunya Emprèn, de la Generalitat de Catalunya, que vol  fomentar l'emprenedoria entre prop de 3.000 joves d'arreu de Catalunya, entre els quals una cinquantena de la Terra Alta. L'esdeveniment se celebra al Palau de Congressos de Barcelona i a la Cúpula Esdevenimentsdel Centre Comercial Les Arenes, i s'ha concebut com una gran festa de la tecnologia, la innovació, la ciència i la emprenedoria. Està  dirigida a aquells que representen el futur del país: estudiants d'últims anys de batxillerat, FP, graus universitaris, màsters i doctorats.

El Consell comarcal de la Terra Alta, membre integrant de la xarxa Catalunya Emprèn, amb la col·laboració de l'institut Terra Alta, s'ha sumat a aquesta iniciativa que ha de permetre als joves terraltins conèixer de primera ma aquells aspectes relacionats amb el món de l'emprenedoria i la innovació en la creació de nous negocis.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és fer veure a aquests pre-emprenedors, majoritàriament d'entre 16 i 26 anys, que el seu talent els ha de permetre plantejar-se reptes ambiciosos pel que fa al desenvolupament de noves idees de negoci. Per a fer-ho, l'esdeveniment ofereix tres espais diferenciats: Meet inspiration, Challenge Imagine i Discovery Hall.

Meet Inspiration, ponències inspiradores

Aquest espai s'ubica al Palau de Congressos de Barcelona, al pavelló 5 de les instal·lacions de Fira de Barcelona a Montjuïc. Acull un total de 21 ponències d'experts que actualment protagonitzen l'actualitat de la innovació. La idea és que aquestes xerrades inspirin els joves assistents. L'activitat, que es desenvoluparà a l'auditori del Palau de Congressos, serà conduïda per Lluís Marquina, presentador del programa de TV3 'Generació Digital'

Challenge Imagine, un repte per als assistents  

A la Cúpula Esdeveniments de Les Arenes tindrà lloc un taller d'innovació disruptiva. Durant 1,5 hores, els participants s'agruparan en equips per crear i desenvolupar idees trencadores al voltant d'un repte que se'ls plantejarà. Aquest taller es desenvoluparà amb el Mètode Lombard, creat per Imagine al Silicon Valley de Califòrnia. El dinamitzador de l'activitat serà Xavier Verdaguer, conegut multiemprenedor barceloní impulsor de diferents projectes d'innovació tecnològica.

Discovery Hall, fira de d'empreses i start ups innovadores  

Les zones comunes annexes a l'auditori del Palau de Congressos de Barcelona acullen una exposició de projectes, empreses i emprenedors actualment en marxa. D'aquesta manera, els joves assistents podran accedir a les últimes tendències en matèries com la robòtica, les smart cities, l'Internet of Things o la biotecnologia.