Cercar en aquest blog

12/15/2016

Unió de Pagesos considera insuficients les actuacions del Departament d'Agricultura exposades en la Taula Agrària


 

Unió de Pagesos valora com a insuficients les actuacions en política agrària exposades pel Departament d'Agricultura en la Taula Agrària celebrada ahir, en la gestió d'un pressupost reduït. Tot i l'increment en el projecte de pressupostos del 2017, aquest és lluny de recuperar el nivell del 2010.

D'altra banda, Unió de Pagesos ha aconseguit que el Departament desenvolupi algunes de les propostes del sindicat per assumir un comerç just i equitatiu i la transparència del mercat, com és la declaració d'interès estadístic dels preus dels productes agraris a partir del 2017 i la tramitació de la circumscripció econòmica de la fruita dolça a l'Estat, que ha de servir per millorar-ne la comercialització. El sindicat també ha aconseguit que el Departament tramiti el decret que regularà la creació de les organitzacions interprofessionals agràries catalanes.

Unió de Pagesos valora aquests passos tot i que el Departament d'Agricultura no compleix els acords del Parlament que insten el Govern a una determinada priorització davant la reducció pressupostària. En aquest sentit, considera que són injustificables els retallades en el suport a la modernització, agroambient i clima, la producció ecològica i l'activitat agrària en zones desafavorides i de muntanya.

 

D'altra banda, davant l'increment de l'impacte de la fauna salvatge (cinegètica i protegida) a l'activitat agrària, el sindicat valora alguns passos com la tramitació d'una llei catalana de caça, però considera que cal una actuació urgent i decidida, amb instruments com la declaració de l'emergència cinegètica i les actuacions addicionals que permet per frenar la fauna desbordada.

 

Per tot plegat, el sindicat convoca demà sis concentracions arreu del territori davant les retallades al suport a l'activitat agrària en el marc de la campanya Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia, que culminarà amb una marxa pagesa el 28 de gener a Barcelona.