Cercar en aquest blog

12/20/2016

Xavier Pallarès: “La qualitat aigües avall del pantà de Flix és bona però, exigim la represa immediata dels treballs de descontaminació”

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit avui el darrer Consell de Direcció d'aquest 2016, durant el qual han valorat la situació en què es troben actualment les obres de descontaminació de Flix, després que els experts de la Comissió de Seguiment creada entre l'Ajuntament i la Generalitat hagin fet palès que els treballs no han acabat i que resten unes 150.000 tones de llots tòxics.


Amb tot, el delegat del Govern ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania "ja que la qualitat aigües avall del pantà és bona, tal com demostres les analítiques del CAT però, evidentment, exigim la represa immediata de les obres de descontaminació". En aquest sentit, Xavier Pallarès ha exigit al Ministeri de Foment i a la mateixa empresa gestora Acuamed que "donin explicacions fidedignes, que concretin perquè han tret les dragues i maquinària del pantà si encara no estan finalitzats els treballs i, sobretot, que inicien de nou les obres". I ha recordat que tant Ajuntament com el Govern català faran un seguiment exhaustiu de les obres i tenir una certificació final de l'acabament d'aquestes.


En aquest Consell de Direcció també han destacat l'adaptació de diversos municipis ebrencs a l'agrupament de secretaris per millorar la gestió administrativa. Així, els pobles de la Pobla de Massaluca i Prat de Comte ja han presentat la convocatòria de la plaça de secretari/a per als seus municipis, que destinaran un 60% de la feina a La Pobla i un 40% a Prat. A més a més, en breu també sortiran a concurs per aquest agrupament les places del conjunt Alfara de Carles – Paüls, que es repartirien en un 50%, i Benifallet – Arnes que seria també d'un 60 – 40% a la qual s'acullen diversos ajuntaments de les Terres de l'Ebre.