1/07/2017

200 nens i nenes de la Ribera d’Ebre gaudeixen dels tallers de Nadal de la comarca


Gairebé 200 petits riberencs han participat, durant aquestes festes, als 21 tallers de Nadal que professionals del món del lleure educatiu d'empreses del territori han realitzat a 7 municipis de la comarca: Riba-roja d'Ebre, Garcia, Vinebre, la Palma d'Ebre, la Torre de l'Espanyol, Miravet i la Serra d'Almos. Es tracta d'activitats que el Consell Comarcal posa a l'abast dels Ajuntaments de la Ribera d'Ebre de forma subvencionada.

La variada oferta de tallers presentava propostes per a treballar la creativitat i la lògica, activitats divulgatives per la cura mediambiental, tallers de malabars, teatre en anglès, dinàmiques amb jocs gegants, introducció a l'escultura, i fins i tot una recreació del concurs de cuina Masterchef. Tot plegat amb l'objectiu de donar als nens i nenes un entreteniment aquests dies de vacances i, alhora, un alt contingut d'educació en valors.

A cada poble s'hi han fet un màxim de 3 tallers, de manera que han complementat la tradicional programació nadalenca, amb les cavalcades dels Reis Mags, el tió, la visita del Pare Noel o l'Home dels Nassos...

Èxit del taller de cuina

Un dels tallers amb més demanda ha estat el de Masterchef Nadalenc, inspirat en el programa de televisió i on els infants havien d'elaborar un tronc de Nadal amb pa de motlle i crema de cacau. A més, van decorar aquestes tradicionals postres amb un barret de cartolina que van fer abans de començar la recepta.

L'escola de Vinebre va ser un dels indrets on es va dur a terme aquest taller. I és que l'Ajuntament d'aquest municipi sempre tria, per aquestes dates, diverses activitats de Nadal de les que ofereix el Consell Comarcal. Segons la seva regidora d'Educació, Pili Rams, "així podem tenir una varietat més gran d'activitats i de novetats cada any". Enguany van optar per aquest taller culinari, a més de per un de malabars i un altre en anglès.