1/24/2017

Agricultura es compromet a millorar la seguretat dels Agents Rurals amb més dotacions personals i materials

Un moment de la reunió
Un moment de la reunió
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació,  Meritxell Serret, s'ha reunit aquest matí amb organitzacions sindicals i representants de les associacions professionals del Cos d'Agents Rurals de Catalunya per valorar quines mesures cal prendre per millorar la seguretat del Cos.
 
Després d'escoltar les diferents propostes, la consellera Serret s'ha compromès  a "avançar en tot allò que té a veure amb les condicions amb les quals desenvolupen les seves activitats els Agents Rurals, amb recursos humans i materials i  millorar la seva seguretat i autodefensa en tots els serveis, especialment en el de control de caça".
 
La consellera també ha explicat que s'ha convingut "continuar i accelerar tota la tasca que s'havia anat fent en mesos precedents a través del Pla estratègic, que determinarà i prioritzarà les accions a tirar endavant pel desplegament i dimensionament del cos".
 
En aquest sentit, Serret s'ha compromès en les properes hores a passar una instrucció a tot el cos per concretar i clarificar en quines condicions s'ha de poder desenvolupar les actuacions ordinàries de caça en els propers dies. Aquesta mateixa setmana es convocarà al Comitè de Seguretat i Salut del Cos per avaluar aquesta instrucció dels Agents Rurals i  poder determinar les mesures que han d'ajudar a reforçar la seguretat i la salut en el treball, amb eines com ara càmeres, armilles, esprais, etc.
 
Paral·lelament, Serret ha explicat que Agricultura s'ha posat en contacte amb membres del Departament d'Interior perquè col·laborin com a experts alhora de desplegar i elaborar el reglament  d'ús d'armes que estava pendent. Un desplegament que es farà de forma treballada i participada amb tots els representants del cos.
 
Finalment, la consellera ha informat que el Departament s'ha personat com acusació particular pels fets d'aquest cap de setmana i ha assegurat que "continuarem treballant a favor del cos, per donar-li la consideració i la confiança que es mereix, així com continuar acompanyant i donant suport  a les famílies".