Cercar en aquest blog

1/26/2017

Agricultura incrementa la seguretat dels Agents Rurals en els serveis ordinaris d'inspecció i control de caça de manera excepcional

El Departament d'Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació, a través del Cos d'Agents Rurals (CAR), ha fet arribar avui una instrucció a tots els seus membres per implementar mesures addicionals de seguretat i elements de defensa personal a les inspeccions ordinàries en matèria de caça.

L'adopció de mesures de seguretat es pren de manera temporal a l'espera que un grup d'experts en seguretat pugui assessorar el Cos d'Agents Rurals sobre quins són els elements concrets i més efectius per reforçar i garantir la màxima seguretat en les diferents actuacions que realitzen en matèria de conservació i protecció del medi ambient del país. Aquesta instrucció entra en vigor demà mateix i mentrestant es revisaran els procediments i s'implantaran les mesures correctores per avançar en tot allò que té a veure amb les condicions en les quals els Agents Rurals desenvolupen les seves activitats.
 
A partir de demà, de manera temporal i fins a la decisió del grup d'experts, les inspeccions ordinàries de caça es realitzaran en condicions similars amb què es desenvolupen els serveis d'antifurtivisme, és a dir, els agents aniran en grups de 3, duran armilles antibales i una arma defensiva.
 
L'homicidi de dos agents rurals en acte de servei durant una inspecció ordinària de caça el passat dia 21 de gener a Aspa (Segrià) ha fet del tot necessari iniciar un procés de revisió immediata de les mesures de seguretat i els elements de defensa personal establerts actualment en procediments de treball del Cos d'Agents Rurals. Les primeres mesures es van consensuar ahir al vespre en el marc de la reunió extraordinària del seu Comitè de Seguretat  i Salut. Aquest comitè està format, per part de l'Administració, per membres de la direcció del CAR i de la subdirecció general de Recursos Humans, Organització i Relacions Laborals, i, per la part social, pels delegats de Prevenció dels diferents sindicats que representen el CAR.