1/24/2017

Baix Ebre Avant va assessorar el 2016 un total de 134 empreses amb l’objectiu de guanyar competitivitat i crear llocs de treball a la comarca

Un total de 134 empreses del Baix Ebre i 30 persones a l'atur o amb dificultats d'inserció laboral han rebut durant el 2016 assessorament o formació a través de Baix Ebre Avant, un projecte impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb l'objectiu de reactivar l'economia comarcal i crear llocs de treball en sectors estratègics com el turístic o l'agroalimentari. Aquest projecte ha significat una inversió de 263.000 euros i ha estat subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Una quarta part dels recursos del programa s'han destinat a l'acció 'Growing Up. Anem a créixer!', que ha ofert assessorament extern i acompanyament a 15 microempreses i pimes de diversos sectors per afavorir el seu creixement i consolidació. L'acció 'Sortim a l'exterior' ha proporcionat assistència tècnica especialitzada a un total de 10 empreses per desenvolupar el seu pla d'exportació i guanyar en competitivitat per obrir-se mercat exterior.

D'altra banda, en els 'Seminaris de creativitat culinària amb producte de proximitat', organitzats per assolir una major competitivitat i professionalització del sector de la restauració, hi han assistit 44 cuiners d'un total de 37 restaurants del territori. I als 'Seminaris de creació de producte turístic: cicloturisme i ecoturisme a les Terres de l'Ebre', la presència d'empreses s'ha elevat fins a les 27. Aquests seminaris han treballat la creació, comercialització i internacionalització de productes de cicloturisme, turisme actiu i ecoturisme, creant un total de 39 nous productes.

Una altra de les accions del projecte Baix Ebre Avant desenvolupades el 2016 amb força èxit ha estat 'Guanya visibilitat a la xarxa', un cicle de 7 seminaris que ha ofert a 45 empreses del territori els coneixements necessaris per a la creació d'una estratègia online competitiva amb l'objectiu d'incrementar vendes i poder crear llocs de treball.

A part de l'assessorament empresarial i amb l'objectiu de formar persones demandants d'ocupació, durant el 2016 s'ha fet un curs sobre 'Conducció d'activitats físicoesportives en el medi natural' i un altre sobre 'Cuina amb tocs de cuina internacional i de proximitat', que han beneficiat un total de 30 persones.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, considera que les accions del projecte Baix Ebre Avant "han contribuït a fer més competitives les nostres empreses i afavorir la creació de llocs de treball" i ha anunciat que aquest 2017 el pressupost d'aquest projecte serà de 386.015 euros, gairebé un 50 per cent més que el 2016.